Faysal Bouhoud blijft maar gebak uitdelen bij koploper RKSV Oisterwijk

Al het hele seizoen staat RKSV Oisterwijk fier aan kop in de vijfde klasse C. Trainer Faysal Bouhoud is erg tevreden over zijn ijzersterke selectie, waarmee hij op schema ligt voor het bereiken van zijn doelstelling: promoveren. De negatieve sfeer op de club heeft op sportpark D’n Donk plaatsgemaakt voor optimisme.

Faysal Bouhoud blijft maar gebak uitdelen bij koploper RKSV OisterwijkVoorafgaand aan het seizoen werd Oisterwijk in de vijfde klasse C gebombardeerd tot kampioenkandidaat nummer één. Niet gek, toen bekend werd dat oud-profvoetballers Ronnie Reniers en Daan van Dinter terugkeerden naar hun voormalige club. “Ik snap dat iedereen ons zag als de grote kanshebber, maar je moet ook kunnen omgaan met die druk. Daarin moet ik de jongens een groot compliment maken. Iedereen kan goed voetballen en daarnaast hebben we een sterke teamgeest”, aldus trainer Faysal Bouhoud. “De trainingsopkomst is erg hoog en de sfeer is heel goed. Dat vind ik zeker zo belangrijk als de goede prestaties.”

Maar liefst dertien van de zestien gespeelde duels werden gewonnen door Oisterwijk en het doelsaldo van 62 goals tegenover 19 tegengoals is zeker zo indrukwekkend. “We hebben veel jongens die kunnen scoren, maar ik ben het meest trots op het feit dat we weinig weggeven”, zegt Bouhoud. Hij maakte de afspraak met zijn selectie om elke keer op gebak te trakteren wanneer zijn team de nul houdt in een duel. “Dat motiveert de jongens en die deal heeft me al veel geld gekost”, lacht Bouhoud. “Maar dat maakt me niet veel uit. Ik ben erg blij met mijn selectie en heb het hier goed naar mijn zin.”

Bouhoud merkte dat hij afgelopen zomer was terechtgekomen bij een aangeslagen club. Oisterwijk was jarenlang de best presterende club van het dorp, maar zakte de laatste jaren steeds verder weg. De voormalige eersteklasser belandde in een negatieve spiraal, die vorig seizoen uiteindelijk leidde tot degradatie uit de vierde klasse. “Maar dit seizoen zijn we met een schone lei en frisse energie begonnen”, legt de oefenmeester uit. “Ik heb gezegd: we hebben het niet meer over het verleden, maar gaan ervoor zorgden dat Oisterwijk weer gaat presteren. Tot nu toe gaat dat super en de hele sfeer op de club is omgeslagen. Daar ben ik blij om.”

Oisterwijk heeft een gat van zeven punten met achtervolger Gloria UC. De rood-witten verloren afgelopen weekend het topduel met de nummer twee met 3-1. Heeft Oisterwijk kampioensstress? “Nee hoor, het komt wel in orde”, denkt Bouhoud. “We zitten even in een wat mindere fase, maar daar komen we wel uit. We hebben het binnenhalen van de titel in eigen hand en gaan vol voor het kampioenschap.”

 

Total
4
Shares