De Bocht’80-talent Mark van Dongen: ‘Debuteren deed me wel iets’

Mark van Dongen is een echte jongen van De Bocht’80 en van Oirschot. De 16-jarige middenvelder was dan ook apetrots toen hij vorig seizoen zijn debuut al mocht maken in het eerste elftal van de vijfdeklasser.

“Dat moment herinner ik me nog goed. Het was uit bij DOSL in Leende. Zij stonden toen al met 5 of 6-0 voor en we verloren met 8-0 geloof ik. Geen hele fijne wedstrijd, maar toch mooi om je debuut te maken. Dat betekende voor mij wel iets”, legt Mark van Dongen uit. Van Dongen is een jongen waar supporters echt trots op zijn. Zo’n speler over wie ze kunnen zeggen ‘dat is er echt een van ons’, waar De Bocht’80 er wel meer van heeft. “Ik ging tot mijn 15de zelf altijd bij het eerste kijken, keek ook wel tegen die jongens op toen ik bij de senioren kwam. Inmiddels heb ik mijn draai gevonden.”

Wennen was het wel, het seniorenvoetbal. “Het gaat wat sneller en de spelers zijn fysiek sterker. Daarnaast wordt er meer gevoetbald. In de jeugd werd vaak de lange bal gehanteerd, dan word je als middenvelder snel overgeslagen, in het eerste bouwen we meer op van achteruit.”

Het is Van Dongens droom om ooit een prijs te pakken met De Bocht’80, al is het maar een periodetitel. Afgelopen seizoen eindigde de club uit Oirschot in het rechterrijtje van de vijfde klasse, maar de jonge middenvelder heeft goede hoop voor het komende jaar. “We hebben een redelijke selectie en daar komen nog meer spelers uit de jeugd bij. Ik vind het wel mooi dat ik met sommige jongens al alle jeugdteams heb doorlopen en we nu samen naar het eerste gaan. Met de nieuwe selectie hoop ik stiekem volgend seizoen mee te kunnen doen om een plek bij de eerste vijf, maar dan moeten we niet zo veel pech hebben met blessures als vorig jaar.”

Van Dongen is een talent, maar zal De Bocht’80 niet snel verlaten. “Ik vind het wel mooi om hier wekelijks voor een vaste en trouwe supportersschare te spelen, waaronder mijn twee ooms en vader. De Bocht’80 is echt een warme en gezellige club.”

Geef een antwoord