Dames RKDSV sluiten stormachtig jaar af met 'grote kroon'

Het was een historisch seizoen voor de dames van RKDSV. De ploeg begon met twaalf speelsters aan de jaargang, maar sloot de competitie af met een volwaardige selectie én de kampioensschaal van de vijfde klasse in de prijzenkast.

9 punten met nog 7 wedstrijden te gaan. Dat was de achterstand op vv Viola in de slotfase van de competitie. “Toen hebben we de koppen bij elkaar gestoken en gezegd: ‘Als we iets willen, moeten we vanaf nu alles op 100 procent doen.’ Sindsdien hebben we alle wedstrijden dik gewonnen”, aldus Ron Rooijakkers (51), de trotse trainer van de dames.

Viola bleef maar morsen en RKDSV bleef maar winnen. Het resultaat: een kampioenswedstrijd die RKDSV moest winnen, want VVR had ook nog maar een achterstand van één punt. Dat lukte RKDSV, sterker nog: GSBW werd op eigen veld weggetikt en met een 0-6-nederlaag op vakantie gestuurd. “We waren vooraf wel zenuwachtig, maar dat verdween al bij de start van de wedstrijd.” Het kampioenschap was een feit, met een heel mooi feest als cadeau. “Dit is echt een hele grote kroon op ons seizoen.”

En dat terwijl RKDSV met een eerste team van twaalf à dertien vrouwen begon. Rooijakkers paste enkele meiden vanuit de talentvolle MO17 in en werd versterkt door een aantal uit voetbalpensioen terugkerende dertigers. Hij stapte op dat moment zelf ook in als trainer/leider en zag het beter en beter gaan, met de titel als kers op de taart.

Met een jonge selectie lacht de toekomst de vrouwen van RKDSV tegemoet. Rooijakkers heeft er vertrouwen in. “In die MO17 zitten een paar meiden die het zelfs tot de Brabantse selectie hebben geschopt, dus daar kunnen we echt van gaan genieten. Daarnaast valt alles goed, qua sponsoring, qua beleid van het bestuur richting de vrouwen en de breedte van de selectie: 32 speelsters voor twee teams. We zijn van plan de trainingsintensiteit ook op te hogen, zodat we hopelijk stapje voor stapje naar de derde klasse kunnen gaan kijken. Er zit echt muziek in deze groep.” En een feestje bouwen? Dat konden de dames uit Diessen altijd al goed. “We zijn niet de grootste, maar wel de gezelligste club van de gemeente Hilvarenbeek.”

Total
38
Shares