midden-brabant-nieuwe-voetbalkooi-voor-vv-almkerk

De voetbalkooi is nu al een groot succes bij VV Almkerk. Kinderen genieten met volle teugen van het afgeschermde kunstgras en voor de club is het een mooie extra faciliteit.

Eric van Wijk, René van Haaften, Bart Monster en Jan Snijders zijn de mannen achter de realisatie van de fonkelende, nieuwe voetbalkooi van voetbalvereniging Almkerk. Een klein veldje van kunstgras, met minidoeltjes en afgeschermd door middel van hekken.

Het heeft meerdere voordelen: kinderen kunnen daar elke dag voetballen en dus in beweging zijn, de club heeft een extra faciliteit om leden mee aan te trekken en niemand heeft meer last van de spelende jeugd langs de lijn. “Die kinderen hebben nu een leuke plek om zelf te voetballen tijdens wedstrijden van bijvoorbeeld het eerste, dat vinden de oudere toeschouwers toch ook wel fijn”, aldus Snijders.

OPPERVRIJWILLIGER
Die laatstgenoemde is een belangrijk en gewaardeerd gezicht binnen Almkerk. Hij draait een volle werkweek op het sportpark om allerlei klusjes op de velden en in het complex te verrichten. “Een oppervrijwilliger”, zo noemt René van Haaften van de Almkerkse jeugdcommissie hem. Van Haaften is samen met Bart Monster, die verantwoordelijk is voor de gebouwen en terreinen, namens het bestuur betrokken geweest bij de realisatie van de voetbalkooi. “Met deze nieuwe faciliteit zijn echt heel veel mensen blij. Zo kunnen we zaterdags meer kinderen bezighouden.” De kooi heeft de club zo’n 2500 tot 3000 euro gekost, maar een groot deel daarvan kon bekostigd worden dankzij het opdelen van het veld in kaveltjes, zo legt het commissielid jeugd uit. “Voor tien euro kon iemand eigenaar worden van een klein stukje, we hebben 180 mensen bereid gevonden om ons te steunen en daarmee 1800 euro opgehaald.” Daarnaast heeft Snijders een hoop materialen gratis gekregen. “Mensen die zeiden: ‘Jij doet zo veel vrijwillig voor de club, dan mag je dit ook voor niets meenemen.’” Van Wijk is met zijn bedrijf De Groene Mat het brein achter de totstandkoming van de voetbalkooi. Hij is naast eigenaar van die onderneming ook lid van Almkerk en vond dat die club een voetbalkooi moest krijgen. Dankzij zijn netwerk en een bijdrage vanuit De Groene Mat, kon de club voordelig aan het veldje komen. “Het is de bedoeling om er in de toekomst ook verlichting voor aan te schaffen, dan zouden de mini’s er zelfs op kunnen trainen.”

DONKER
Snijders zag hoe enthousiast de kinderen werden van de voetbalkooi. “Ze hebben me zo vaak gevraagd wanneer ze erop mochten, dat ik hem nog voor de officiële onthulling al heb geopend voor ze. Dat was op een vrijdag, toen het veld en de doeltjes al wel af waren, alleen de buitenkant nog niet helemaal. Die kinderen hebben er die dag tot het donker werd op gespeeld, dat wasecht heel mooi om te zien.”

Wil je meer informatie over de club Almkerk? Klik hier.
Lees hier de krant van Altena.