west-brabant-frank-hendriks-hhc09-hhc-09

Plotseling werd Frank Hendriks (47) eind september gebombardeerd tot hoofdtrainer van HHC’09. De afgelopen jaren werkte hij in de luwte als coach van het tweede, nu moest hij zijn manschappen ineens klaarstomen voor de belangrijke derby tegen Elshout.

Op het moment van schrijven is Frank Hendriks de spreekbuis van het eerste elftal van HHC’09. En we spreken hem op een pikant moment: vlak voor de burenruzie tegen Elshout. “Dat team wordt geleid door mijn beste vriend, Gilbert de Fijter. Wij speelden op ons zestiende al samen bij HHC’09, het is wel speciaal om elkaar nu op deze manier te treffen.”

DIPLOMA
Het kwam niet in Hendriks’ plannen voor 2019-2020 voor: het combineren van het eerste en tweede elftal. Nadat Senad Hadzic afscheid nam van HHC’09, werd hij naar voren geschoven. “Ik heb geen papieren, dus mag van de KNVB niet trainer van het eerste blijven. De cursus waarmee ik dat diploma kan halen is ook al begonnen, dus daar kan ik me volgend seizoen pas weer voor inschrijven. En eigenlijk heb ik die ambitie niet echt.”

Hij voelde zich wel de geschikte man om het gat tijdelijk op te vullen. “Ik heb zelf heel wat jaren in het eerste van HHC’09 gespeeld en ken veel jongens uit dat team al van kleins af aan. Ze nemen veel van me aan, de trainingen gaan goed.”

SMALLE TOP
HHC’09 moet tijdens het seizoen gaan bouwen: de club zag in de voorbereiding plotsklaps meer dan de helft van het basiselftal er de brui aan geven. “Daardoor hebben we nu jongens uit het tweede elftal moeten doorschuiven naar het eerste en moet het tweede putten uit het derde en zelfs de JO17-1. Het is lastig. Ik heb alle vertrouwen in deze spelers, maar het is wel wennen voor ze. Het is toch een ander niveau en een ander systeem.”

Hij verwacht een strijd tegen degradatie. “Als we erin blijven, hebben we het supergoed gedaan. In deze competitie ligt het onder de smalle top heel dichtbij elkaar, maar ik heb echt vertrouwen in onze ploeg. Ik denk dat wij genoeg punten kunnen halen voor behoud.”

HENSKENS
We spreken hem een week later nog even kort. HHC’09 heeft een nieuwe trainer gevonden in de persoon van Ger Henskens. Hendriks gaat hem assisteren waar nodig. En de wedstrijd tegen Elshout, die ging met 1-4 verloren.

Wil je meer informatie over de club HHC’09? Klik hier.
Lees hier ook het artikel over Gilbert de Fijter

Foto: AlexanderdePeffer