midden-brabant-frank-claassen-blauw-wit-81-wit81

Hij verkaste als D-pupil naar VV Dongen vanwege de geroemde jeugdopleiding, maar Frank Claassen is blij dat hij sinds dit seizoen gewoon weer bij Blauw Wit’81 speelt. De achttienjarige middenvelder vormt direct een belangrijke speler in het team van Joey Verhoeven, dat hoge ogen hoopt te gooien in de vierde klasse.

Frank Claassen komt uit Dongen, maar toch zette hij zijn eerste stappen als voetballer op de velden van Blauw Wit’81 uit het nabijgelegen De Moer. “Dat was de club waar mijn moeder altijd speelde”, zegt Claassen. “Bij die club is meidenvoetbal altijd al populair geweest en ze speelde er jaren met veel plezier. Dankzij haar werd ik lid van Blauw Wit’81 en dat vond ik prima. Het is een leuke, gemoedelijke club en vanuit Dongen ben je er ook zo op de fiets”, zegt de middenvelder. “Ik vond het heerlijk om daar te spelen.”

SELECTIETEAMS
Toch vertrok Claassen als D-pupil naar de grootste club van zijn woonplaats: VV Dongen. “De jeugdteams van Blauw Wit’81 speelden destijds allemaal in lage competities, terwijl de selectie-elftallen van Dongen op divisieniveau uitkwamen. Dat was interessant voor mij als jong ventje: ik kon me daar ideaal ontwikkelen.”

Zo geschiedde ook. Claassen doorliep alle selectieteams van Dongen en speelde bovendien op allerlei posities: van centrale verdediger tot linksbuiten. Doorbreken bij Dongen 1 is tegenwoordig heel lastig: het vlaggenschip van de club komt uit in de Derde Divisie. Bovendien merkte Claassen dat er betere spelers dan hij rondliepen in de JO19-1, waar hij tot vorig seizoen uitkwam. Na zes jaar besloot de middenvelder dat hij toe was aan een nieuwe uitdaging.

AANPOTEN
Dat nieuwe avontuur beleeft hij op vertrouwd terrein, want Claassen keerde afgelopen zomer terug naar Blauw Wit’81, waar hij een belangrijke pion vormt in het vlaggenschip van Joey Verhoeven. Claassen is herenigd bij de hechte dorpsclub met veel oude bekenden, maar moet wel wennen aan het seniorenvoetbal. “Fysiek is het fl ink aanpoten en je merkt dat ervaren voetballers soms heel slim spelen, dat is leerzaam voor me. Ik speel in het team als verdedigende middenvelder, op die positie sta ik graag.” Vorig seizoen eindigde Blauw Wit’81 knap op een verdienstelijke vierde plaats en ook dit jaar wil het team van Joey Verhoeven meestrijden om de bovenste plaatsen. “Het zou mooi zijn als we een periode kunnen pakken, maar het is nog te vroeg in het seizoen om te oordelen of dit gaat lukken”, zegt Claassen.

Het is voor de middenvelder in ieder geval niet te vroeg om al te stellen dat hij geen spijt heeft van zijn terugkeer. “Blauw Wit’81 is namelijk een hele leuke club. Iedereen kent elkaar en staat voor elkaar klaar, er worden veel leuke feestjes georganiseerd en een vaste kern van supporters is erg betrokken bij het eerste team.” Claassen is pas achttien jaar oud en wie weet is zijn eerste seizoen in Blauw Wit’81 het startpunt voor een hele lange carrière in het vlaggenschip. “Dat zou zomaar kunnen, ik zie mezelf nog jarenlang hier voetballen. Ik ben blij om terug te zijn.”

Wil je meer informatie over de club Blauw Wit’81? Klik hier.