west-brabant-fc-right-oh-daniek-maas-oosterhout

De pas 17-jarige Daniek Maas gooit hoge ogen bij FC Right-Oh. Hij verkoos een kans in het eerste boven een tweede jaar in de jeugdafdeling en die beslissing pakte goed uit. De aanvaller maakt niet alleen veel minuten in het team van Leon Hutten, maar ook veel goals.

Als rechtsbuiten is Daniek Maas een belangrijke schakel in het eerste van FC Right-Oh. Met snelheid en techniek als belangrijkste wapens kan hij veel gevaar zorgen en met zijn schotprecisie zit het ook wel goed. “De trainer gaf me als missie om dit seizoen in totaal vijftien doelpunten te maken”, zegt Maas. “Na de eerste elf competitieduels en een paar beker potjes stond ik al op twaalf goals, dus ik verwacht dat ik hem niet teleur hoef te stellen. Of ik moet een flinke blessure oplopen, maar daar ga ik niet vanuit.”

OPSTAAN EN DOORGAAN
Maas is namelijk geen speler die snel geblesseerd raakt, al moet hij af en toe als aanvaller wel schoppen incasseren in de vierde klasse. “Ach, het hoort er nu eenmaal bij”, zo zegt de tiener droogjes. “Als je getrapt wordt, is het een kwestie van opstaan en doorgaan.” Sinds de winterstop van vorig seizoen verruilde Maas de JO19-1 van FC Right-Oh definitief voor het vlaggenschip van de club uit Geertruidenberg. De aanvaller moest wennen aan het seniorenvoetbal.

“Het spel gaat sneller en harder en je tegenstanders zijn slimmer. Voor mijn gevoel was ik de eerste paar duels flink aan stuntelen, maar de trainer gaf me veel vertrouwen. Hij vroeg me aan het einde van het seizoen of ik na de zomer vast in het eerste wilde spelen en van die overstap heb ik geen spijt. Ik leer veel, had eerlijk gezegd niet verwacht dat het zo goed zou gaan. Ik krijg ook een steeds betere band met mijn teamgenoten.”

DERBY’S
FC Right-Oh eindigde de afgelopen twee seizoenen telkens als zesde. Halverwege de eerste seizoenshelft behoren de rood-witten nu tot de beste vier teams en dat stemt Maas tevreden. “Er waren mensen in de regio die dachten dat wij tegen degradatie moesten strijden omdat er een aantal belangrijke spelers is vertrokken”, zegt de aanvaller. “Maar ik wist dat we genoeg kwaliteit hebben om mee te spelen om de bovenste plaatsen en dit laten we ook zien”, zegt hij. “Onze resultaten zijn goed en we zijn ingedeeld in een leuke competitie. Wedstrijden tegen Waspik en Raamsdonk zijn leuke derby’s en dat geldt helemaal voor de twee duels met RFC. In de uitwedstrijd scoorde ik dit jaar in de 88ste minuut de winnende goal, dat was erg gaaf.”

Maas is goed op zijn plek bij Right-Oh, een club die hij omschrijft als een ‘sfeervolle dorpsvereniging waar iedereen elkaar kent’. De aanvaller houdt van die gezelligheid, maar is zelf niet te genieten als FC Right-Oh een nederlaag lijdt. “Ik heb een pesthekel aan verliezen, heb altijd een afkoelperiode nodig als we ten onder gaan. Gelukkig hebben we nog weinig verloren. Dat wil ik graag zo houden.”

Meer informatie over FC Right-Oh? klik hier.
Klik hier voor de hele krant van Oosterhout.