Ter Schiphorst (24) speelt nu al 7 jaar in het eerste van SSC’55. Met zijn voetbalcarrière was hij er al vroeg bij, de spits begon namelijk al op zijn 5e bij de vereniging en is de club altijd trouw gebleven. Samen blikken wij met hem terug op de vorige wedstrijd van SSC’55, kijken wij naar de verwachtingen van de volgende wedstrijd en de ambities voor het aankomende seizoen.

De wedstrijd van vorige week was thuis tegen SV Reeshof. In de slotfase van de wedstrijd gaven ze een 3-2 voorsprong uit handen.  ‘’Vlak voor het laatste fluitsignaal scoorde ze de gelijkmaker. Onnodig, vooral als je de wedstrijd al eerder had moeten beslissen om zelf de score uit te breiden. In de eerste helft hadden we een aantal grote mogelijkheden om de 3-1 te maken. Maar in plaats daarvan wordt het 2-2. In de tweede helft begon het moeizaam voor ons maar na 15 minuten denk ik dat het weer beter ging. In deze fase scoorde we de 3-2. In de eindfase kregen we wederom een aantal grote kansen om de wedstrijd te beslissen. Maar net als in de eerste helft scoorde SV Reeshof de 3-3 vlak voor tijd.’’

Amiel Reka was voor ter Schiphorst de Man of the Match. ‘’Ik vond hem heel sterk aan de bal en hij was ook constant aanspeelbaar. Verder heeft hij een assist geleverd en was belangrijk aan het begin van het derde doelpunt door de bal goed te openen naar de andere kant waar veel ruimte lag’’.

De verwachtingen voor het nieuwe seizoen zijn hoog. Ter Schiphorst is daarom ook optimistisch voor de aankomende wedstrijd tegen ZBC’97. ‘’Aangezien wij met SSC’55 bovenin willen meedraaien in de competitie, voorspel ik 3-1 winst om het seizoen sterk te kunnen beginnen’’.

Het team heeft zijn ogen gezet op een plek bovenaan de ranglijst van de competitie. De degradatie van vorig seizoen naar de 4e klasse wordt niet licht genomen. Het team wil er dan ook alles aan doen om zo snel mogelijk terug te keren naar de derde klasse. Onbekende tegenstanders maken het wel moeilijk om een goede inschatting te doen. Toch denk ik dat we in ieder geval de top 3 kunnen behalen. Met deze eindklassering hoop ik op een mooi seizoen’’.

De ambities van het team zijn duidelijk, maar ter Schiphorst heeft ook persoonlijke doelen die hij graag wilt behalen. ‘’Ik wil persoonlijk aan mezelf werken om een vaste basisspeler te worden. Verder wil je als spits zoveel mogelijk scoren of assists leveren. Ik zal geen aantallen noemen, uiteindelijk gaat het erom dat je een teamprestatie levert en zoveel mogelijk wedstrijden wilt winnen’’.