midden-brabant-de-langstraat-Berkdijk-Roy-Rombouts

Roy Rombouts (26) is de centrale verdediger van het eerste elftal van VV Berkdijk. Hij begon op zijn zesde met voetballen bij VV Desk, waar hij de gehele jeugd heeft doorlopen. In de senioren kwam Roy bij VV Berkdijk terecht. Hier maakte hij op zijn 21ezijn debuut nadat hij op 18-jarige leeftijd voor drie jaar was gestopt met voetbal.

Vorig jaar speelde Roy nog bij VV Desk, maar nu is hij weer terug bij VV Berkdijk met nieuwe doelstellingen voor komend seizoen. “Ik wil persoonlijk fit blijven, mijn team scherp houden en iedereen proberen te motiveren ook als het tegenzit. Ook wil ik ervoor zorgen dat de neuzen dezelfde kant op staan en er iets moois van maken dit seizoen. Dat laatste sluit ook goed aan bij onze einddoelstelling, want dat is een middenmoot klassering. Ik ben ervan overtuigd dat het ook zeker gaat lukken.”

Afgelopen wedstrijd werd er thuis flink verloren van Dussense Boys. Roy is absoluut niet tevreden met het gespeelde spel. “Dit was volgens mij echt de slechtste wedstrijd die ik ooit heb meegemaakt als voetballer. Ik schaam me er ook echt kapot voor. Er lukte niks echt helemaal niks, ik vond het ook diep en diep triest. Het werd uiteindelijk 0-8, maar het had ook zomaar 0-13 kunnen zijn.”

Volgende wedstrijd kan Roy samen met het team zich uit revancheren tegen VCW.
“Het enige voordeel aan zo zwaar verliezen is dat het niet slechter kan. Meestal zitten er wel één of twee off-days in het seizoen, gelukkig hebben we die dus maar alvast gehad. Tegen VCW kunnen we onze rug rechten, dit moeten we doen door komende week keihard te trainen. Wij als team zijn het dan ook absoluut verplicht richting onszelf maar nog belangrijk richting onze supporters om tegen VCW te winnen.”

De wedstrijd uit de 4eklasse C zal op zondag 13 oktober plaatsvinden. Scheidsrechter van dienst E. Piket zal om 14:30 de bal laten rollen.