Midden-brabant-de-langstraat-rob-van-kuijk-SSC55

Rob van Kuijk (25) speelt al sinds 2016 als centrale verdediger bij SSC’55 in het eerste elftal. Al vanaf zijn zesde is Rob begonnen met voetballen en is trouw gebleven aan zijn club. In 2016 maakte hij zijn officiële debuut. Daarvoor speelde hij al wel enkele malen bekerwedstrijden en vriendschappelijke wedstrijden.

De verdediger wilt aan het einde van de competitie spelen voor promotie. ‘Via het kampioenschap of via de nacompetitie maakt niet uit. Zolang we maar terug gaan naar de 3e klasse.’ Rob heeft nog meer plannen voor komend seizoen. ”Ik wil persoonlijk fit blijven, het team scherp houden en iedereen proberen te motiveren ook als het tegenzit. Daarnaast wil ik de beoogde speelstijl tot een betere uitvoering brengen door nog meer van achter uit te coachen en meer rust te bewaren.”

Afgelopen zaterdag werd er met 2-3 gewonnen van Willem II. ”Met de intentie om aanvallend te willen voetballen neem je bepaalde risico’s in verdedigend opzicht. En als je daarbij zelf niet scoort, dan valt ie aan de ander kant. We hadden de wedstrijd in de eerste helft al naar ons toe moeten trekken. Dit deden we niet, waardoor we het de eerste 20 minuten na de rust lastig hebben gehad en op achterstand kwamen. Gelukkig hebben we de kwaliteiten binnen het elftal om dit alsnog recht te zetten en soms heb je ook een beetje geluk nodig.”

Volgend weekend speelt SSC’55 uit tegen V.V. Oosterhout. Een onbekende club voor het team. ”Vorig jaar zijn ze derde geëindigd in de competitie en hebben ze de nacompetitie gehaald. Dit jaar zijn ze vooralsnog wisselvallig. Ze lijken gemakkelijk te scoren, maar krijgen daarentegen ook een hoop doelpunten tegen. Al met al een zeer interessante wedstrijd tegen een niet te onderschatten ploeg. Waarbij we zullen moeten winnen om aansluiting te houden in de top van de competitie. Ik denk dat het 1-2 gaat worden.”