midden-brabant-de-langstraat-vvDESK-Nikcy-van-ooijen

Nicky van Ooijen (28) speelt als centrale middenvelder in het eerste van v.v. Desk.
Hij begon op zijn vierde met voetballen en hij bleek talent te hebben. Want op zijn zevende werd hij namelijk gescout door Feyenoord, maar helaas liep dit op niks uit. Via Willem II, RKC Waalwijk, FC Den Bosch en Irene”58 kwam hij weer terecht in de jeugd van TSC.

Bij TSC mocht Nicky zijn debuut maken op zijn 18de. Daarna heeft hij ook weer veel clubs gezien zoals WSC, Oud Turnhout (Be), Roda Boys en nu weer bij v.v. Desk. “Ik voetbal nu ongeveer tien jaar selectievoetbal. Ook bij veel verschillende clubs, maar ik ben nu weer terug bij v.v. Desk”.

Vorig seizoen speelde Nicky bij WSC Waalwijk, waarbij hij zeven keer wist te scoren en zeven assists afleverde.
“Ik hoop dit te evenaren of zelfs te verhogen. Verder wil ik dit seizoen voetballend en tactisch een groot aandeel leveren waardoor ons spel er goed en verzorgd uitziet”.

Nicky denkt met v.v. Desk bovenaan het rechter rijtje te eindigen, als nummer 8.
“Het is goed om doelstellingen te hebben, alleen is het nu vrij vroeg om te roepen waar je gaat eindigen. Meestal na een wedstrijd of acht kan je zeggen wat een realistische doelstelling is”.

Afgelopen zondag stond er een interessante wedstrijd op het programma voor v.v. Desk. Die met 3-0 verloren ging. “We speelden uit tegen WSC Waalwijk, een derby, echter voelde het voor de neutrale toeschouwer misschien ook niet als een derby. Te veel respect voor elkaar en heel matig voetbal. Wij hebben geen kans gecreëerd en hebben dan ook terecht verloren”.

De middenvelder is kritisch op zijn eigen spel tegen WSC Waalwijk. “Er zit veel voetballend vermogen in dit team, alleen kwam dit tegen WSC totaal niet tot uiting. Dat neem ik vooral mezelf kwalijk, omdat het voetbal bij mij moet beginnen, alleen kwam ik niet in mijn spel. Morad van WSC gaf me geen meter. Meestal voetbal ik me daar wel onderuit maar afgelopen Zondag bewees het tegendeel. Ik werd in de 78ste minuut gewisseld en dat kwam wel hard aan”.

De man of the match is volgens Nicky keeper Steve Couwenberg. “Steve pakte een paar uitstekende ballen, alleen ben ik van mening dat als je keeper man of the match is, dat dit genoeg zegt over onze wedstrijd”.

Als team moet v.v. Desk 1 nog erg aan elkaar wennen vindt Nicky. “Dit seizoen verloopt vooralsnog moeizaam, nieuwe club, nieuwe spelers, nieuwe trainers en dat heeft even tijd nodig om aan elkaar te wennen. De selectie is nog geen één weekend compleet geweest en ook tegen WSC Waalwijk was dit weer niet het geval”.

Volgende wedstrijd is thuis tegen TSC. Een erg belangrijke wedstrijd want beide teams hebben nog nul punten. “Ondanks onze zeperd tegen WSC verwacht ik aanstaande zondag een overwinning in ons voordeel. Als we de koppen bij elkaar steken om de klap van afgelopen zondag te verwerken, veel met elkaar praten en hard trainen verwacht ik een 2-1 winst.”

Zondag 6 oktober om 14:30 zal scheidsrechter S.C.A. van Zuilichem de wedstrijd tussen v.v. Desk en TSC in goede banen leiden.