Midden-brabant-de-langstraat-vvBerkdijk-Matthy-Laros

Matthy Laros (28), aanvallende middenvelder van v.v. Berkdijk 1, speelt heel zijn leven al bij Berkdijk. Hij begon op zijn 5de bij de pupillen en heeft zo alle elftallen doorlopen bij de club. Dat hij kon voetballen viel op bij de selectie trainers, want hij mocht op zijn 16de al zijn debuut maken voor het eerste elftal.

Nu voetbalt Matthy al ongeveer acht jaar in het vlaggenschip van Berkdijk 1. Waarschijnlijk gaat hij na dit jaar stoppen met selectievoetbal. “Na lang selectie voetbal moet je ook voor jezelf een stapje terugnemen, ik stop niet met voetbal hoor. Ik ga hierna gewoon wat lager voetballen met wat vrienden. Daarom wil ik dit seizoen nog één keer alles geven voor het team. Ik wil een goede indruk achter laten, door de spitsen goed te bedienen en zelf ook af en toe te scoren”.

De aanvallende middenvelder blijft bescheiden bij het maken van een inschatting voor komend seizoen. “Ik denk dat wij in de middenmoot eindigen, tenminste als iedereen fit blijft. We strijden altijd tot de laatste minuut voor ieder punt en de passie voor het spelletje komt ook bij ons naar boven drijven. Dit is ook waar ons clubje het van moet hebben”.

Afgelopen wedstrijd werd er gestreden tegen RWB, helaas werd er met 2-0 verloren.
“Tegen RWB is het altijd lastig, zeker dit seizoen. Dit jaar jaar reken ik ze ook wel bij de favorieten voor de titel. De kansen waren aanwezig, maar we misten ze. Als je dan niet scoort, krijg je hem vanzelf tegen. Ondanks dat we vijf spelers misten speelde we een goede wedstrijd. Er werd gevochten en gestreden voor elkaar, helaas verlies je dan”.

Voor Matthy was er geen man of the match. “Iedereen stond goed te spelen in het veld. Ook mijn complimenten naar de twee jeugdspelers Stijn Vermeer en Davey van Ark, die beiden een prima wedstrijd speelden”.

Aankomend weekend staat een interessant affiche met Dussense Boys op het programma.
“Dussense Boys heeft al twee wedstrijden verloren, waarvan afgelopen zondag met 11-2. Daarom denk ik dat ze gebrand zijn om te winnen. Ik verwacht dat ze alles gaan geven.
Maar toch denk ik dat we met 2-0 gaan winnen op ons eigen sportpark”.

De wedstrijd zal plaatsvinden op Sportpark de Kegelaar en scheidsrechter van dienst is J.H. van den Wildenberg. Hij zal om 14:30 op zijn fluitje blazen zodat de wedstrijd kan starten.