Op een vroegere leeftijd beginnen met voetbal is niet mogelijk. Vos (21) is al sinds zijn geboorte lid van NEO’25 en is op zijn derde al begonnen met wedstrijden spelen voor de club. Sindsdien heeft hij zich ontwikkeld en omhoog gewerkt tot het eerste elftal. Hier mocht hij op zijn zestiende al debuteren. De vijf opvolgende jaren dat hij in het team heeft mogen spelen zijn het bewijs van zijn waarde. Afgelopen seizoen was hij al goed voor twaalf doelpunten en hij is niet van plan om het rustiger aan te doen dit seizoen.

Vos kan met een positieve blik terugkijken op de wedstrijd van afgelopen weekend. NEO’25 speelde toen een thuiswedstrijd tegen RWB voor de KNVB beker. ‘’De eerste helft hebben we als team sterk gespeeld en kwamen daardoor ook 2-0 voor. Voor RWB betekende dit dat ze moesten proberen om weer terug in de wedstrijd te komen en dit deden ze ook. Ze forceerden de 2-1 en wij kregen het lastiger. Al met al konden we goed stand houden en waren we in staat de overwinning over de streep trekken. Met deze zege erbij betekende dit 3 overwinningen in de beker en zijn we door naar de volgende ronde’’.

De Man of the Match is voor Vos… Vos zelf. ‘’Meestal ben ik er niet van om mezelf snel te benoemen, maar als je 2-1 wint en je maakt zelf allebei de doelpunten dan kom je er niet onderuit’’.

De volgende wedstrijd is uit tegen SV BLC 1 en Vos heeft er in ieder geval een goed gevoel bij. ‘’We hebben een jonge ploeg met enkele nieuwe spelers erbij. We hebben een goede voorbereiding gehad en zijn al wat meer op elkaar ingespeeld. Ik hoop en denk dat we in de eerste competitiewedstrijd de 3 punten mee naar de Gaard kunnen nemen’’. Zijn voorspelling is een 1-3 overwinning.

Vos heeft vertrouwen in het nieuwe seizoen. ‘Vorig jaar hebben we een redelijk goed seizoen gedraaid. We hebben nu met zijn alle een jaar meer ervaring dus denk ik dat we voor een plek in de top 4 moeten gaan. Hopelijk kunnen we dit jaar ook als team een prijs pakken. Hier zitten zoal wij als de club naar te smachten’’.

De aanvallende middenvelder wil uiteraard ook op persoonlijk vlak ontwikkelen. Hij heeft daarvoor een simpel, maar duidelijk doel voor zichzelf opgesteld. ‘’Ik wil dit seizoen belangrijk zijn voor het team door veel goals te scoren en assists te geven. Ik wil om die reden ook meer goals maken dan vorig jaar (12)’’.

Fotobron: NEO’25