Midden-brabant-de-langstraat-SSC'55-Boyd-de-Jong

Boyd de Jong (29) middenvelder van S.S.C.’55 1 speelt al heel zijn leven voor de club.
Op zijn vijfde werd hij lid, maar drie jaar later mocht hij wedstrijden spelen voor S.S.C.’55.
Toen Boyd 19 jaar was mocht hij aansluiten bij de hoofdmacht, maar pas op zijn 21e maakte hij zijn officiële debuut.

Helaas is Boyd sinds februari afgelopen seizoen geblesseerd en moet hij revalideren.
“Ik ben in februari geopereerd aan mijn knie vanwege flinke kraakbeenletsel, waardoor ik al ruim 7 maanden aan de kant sta. Nu heb ik voor dit seizoen maar één doel en dat is terugkeren in het eerste elftal. Ik train al wel mee, maar ben nog niet wedstrijdfit”.

S.S.C.’55 wilt graag promoveren, maar of dat via het kampioenschap gaat gebeuren is nog de vraag. “Het moet wel echt allemaal meezitten wil je kampioen worden. Daarbij zijn er ook behoorlijk wat sterke teams aanwezig in deze competitie. Maar promotie via de nacompetitie of via het kampioenschap maakt niet uit, we moeten gewoon naar de 3klasse”.

Afgelopen zaterdag werd er op Sportpark de Elskens met 5-1 verloren tegen S.C.O.
“We kregen vroeg een tegendoelpunt, maar scoorde snel daarna de 1-1. Vervolgens uit persoonlijke fouten werd het 5-1. Na rust schakelde S.C.O. twee tandjes terug, waardoor wij een aantal grote kansen kregen om te scoren. Helaas deden wij dit niet, waardoor de ruststand ook de einduitslag werd”.

Komend weekend kan S.S.C.’55 het goedmaken tegen RFC.
“R.F.C. is een bekende ploeg voor ons. Vorig jaar speelden ze voor het eerst onder de naam R.F.C. en wisten we niet van ze te winnen. We hebben dus wel het één en ander goed te maken deze wedstrijd. Als ik een gok moet maken voor de uitslag, denk ik dat het 2-0 wordt voor ons natuurlijk”.

Zaterdag zal S.S.C.’55 tegen R.F.C. gespeeld worden op sportpark van Wijlen, om 15:00.
C.J.M. Konings zal op veld 1 de wedstrijd in goede banen leiden. Ook de nieuwsgierige lezer is uiteraard welkom om de wedstrijd bij te wonen.