VV Waspik

Lesley Verschuren van VV Waspik (rechts) 

Lesley Verschuren (23) speelt al vanaf zijn vijfde bij VV Waspik. Hier heeft hij ook alle jeugdelftallen doorlopen tot zijn 16e. Op die leeftijd mocht hij onder leiding van Ruud van den Heuvel zijn debuut maken voor het vlaggenschip.

Dit seizoen begint de aanvaller aan zijn zevende jaar bij het eerste elftal. Vorig jaar was Lesley acht maanden uit de roulatie, daarom hij dit seizoen fit wilt blijven. “Wegens een blessure aan mijn enkelband zat ik acht maanden langs de kant. Daarom wil ik dit seizoen fit blijven en veel wedstrijden spelen. Met VV Waspik wil ik graag een plekje in de nacompetitie veroveren. Wat zeker moet lukken met het voetballend vermogen van deze groep, maar dan moet iedereen uit het team wel fit blijven.”

Afgelopen zondag werd er in een spannend potje tegen SAB gelijkgespeeld.
“Ik merk dat we iedere wedstrijd erg slecht beginnen, want de bal ligt bijna altijd na een kwartier al in ons goal. Net als bij eerdere wedstrijden hadden we dus een tegendoelpunt nodig om wakker te worden. Na het tegendoelpunt kregen we verschillende kansen op de gelijkmaker, maar die bleef uit door goede reddingen van de keeper van SAB. Uit het niets verdubbelde SAB zijn marge, wat voor ons een flinke tik was zo vlak voor rust.

In de tweede helft was het één richtingsverkeer naar het doel van SAB toe. Toch bleven de doelpunten uit.
“Door (in mijn ogen) een paar verkeerde beslissingen van de scheids wisten we niet te scoren. Wel bood het wedstrijdbeeld veel vertrouwen, want VV Waspik was heer en meester. Pas toen Niek de Hond binnen de lijnen kwam wist Guido van den Hoven te scoren uit een goede aanval. Daarna werd een aanval over vele schijven simpel binnengetikt door Coen Roksnoer. Door de uitstekende doelman van SAB eindigde de wedstrijd in 2-2.”

Lesley vond dat Falk van Sluisveld de beste man op het veld was deze wedstrijd. “Vaak zijn de verdedigers ondergewaardeerd. Falk is elke wedstrijd en zo ook afgelopen wedstrijd gevaarlijk met het in dribbelen op het middenveld om de aanval op te zetten. Tevens lost hij veel vuil werk op achterin.”

Aankomend weekend staat de tweede derby van het seizoen op het programma, thuis tegen Raamsdonk. “Deze wedstrijd zijn wij verplicht aan onze supporters om dit winnend af te sluiten om aansluitend een gezellig oktoberfeest te hebben in onze kantine. Als wij achterin geconcentreerd zijn en op de nul spelen, krijgen wij met de creativiteit op het middenveld en onze aanvalslinie voldoende kansen om de wedstrijd winnend af te sluiten. Laten we hopen op een mooie zondag middag en dat we de drie punten in Waspik weten te houden.”

De wedstrijd uit de 4klasse C, zal aankomende zondag om 14:30 plaatsvinden op sportpark de Elzenhage.