N.E.O.'25

Django Hooymayers (20) functioneert als aanvaller bij het eerste elftal van N.E.O.’25. Afgelopen jaar speelde hij nog bij VV Desk, waar hij ook begon met voetballen op zijn zesde. Zijn talent bleef niet onontdekt en is hij al snel naar de Jeugdopleiding van RKC Waalwijk gegaan. Toch kwam hij terug naar zijn oude club waar hij bij VV Desk zijn debuut mocht maken op 18-jarige leeftijd. Na twee seizoenen bij de selectie van Desk begint Django dit jaar aan een nieuw avontuur bij N.E.O.’25.

De aanvaller die het liefst als rechtsbuiten speelt wilt in zijn eerste jaar belangrijk zijn voor N.E.O.’25. “Ik wil dit seizoen van toegevoegde waarde worden door goals en assists te produceren. Verder hoop ik op een mooi en gezellig seizoen met het team. Ook verwacht ik dat we ons als team verder gaan ontwikkelen. Daarom mik ik op een eindklassering in de top zes. Daarbij zou het prachtig zijn als we ook nog een periodetitel binnen kunnen slepen.”

Afgelopen weekend werden de eerste drie punten van het seizoen binnen gehaald. Tijdens een spannende uitwedstrijd tegen T.S.V.V. Merlijn. “We begonnen de wedstrijd heel moeizaam en slordig tegen de Studentenclub. Net voor rust kwam de tegenstander met 10 man te staan en missen wij een penalty om op voorsprong te komen. Na rust kwamen we niet best uit de kleedkamer en kregen we de 1-0 tegen. Toch wisten we ons te herpakken en gingen we vol voor de winst. Na een aantal aanvallende wissels kwam de 1-1 via een vrije trap, die werd aangeraakt door een tegenstander. Na deze goal voelden het team aan dat we de wedstrijd toch nog konden winnen. Net voor het einde van de wedstrijd kwam er een lange bal vanuit onze achterhoede, die door onze spits Jordy Rosenbrand verwerkt werd tot de 1-2. Laatstgenoemde vond ik ook de man of the match.”

Komende wedstrijd wordt er thuis gevoetbald tegen GVV’63, beiden ploegen hebben evenveel punten en zullen gebrand zijn om te winnen. “We hopen de lijn van vorige week door te zetten in de tweede thuiswedstrijd van het seizoen. Ik voorspel een 2-0 overwinning, zeker thuis moet je gewoon winnen.”

De wedstrijd uit de derde klasse D, zal om 15:00 plaatsvinden op sportpark de Gaard en staat onder leiding van scheidsrechter A.C. Deurloo.