FC Drunen viert dit jaar het 50-jarig bestaan. Deze mijlpaal wordt gevierd met diverse aansprekende evenementen. Tijd voor een terugblik en een blik naar de toekomst.

Oprichter Frans Heijmans werd samen met nog vijf leden recentelijk gehuldigd in verband met het 50-jarige lidmaatschap van ‘zijn’ FC Drunen. De verjaardag van de voetbalclub is voor hem extra speciaal.

Frans Heijmans en Cor Heeffer startten in 1969 met een cafévoetbalelftal van De Checo bar. Dit bleek een succes en al snel ontstond het idee om een tweede vereniging in Drunen op te richten. De KNVB omarmde dit idee niet gelijk, maar met veel doortastendheid slaagde de initiatiefnemers erin de voetbalbond te overtuigen van het bestaansrecht van deze vereniging. Heijmans: “Vervolgens moesten we de volgende horde nemen, namelijk de gemeente Drunen en dat was ook niet zo eenvoudig!”

De gemeente toonde zich in eerste instantie vrij terughoudend en wilde geen veld toewijzen. Zelfs een door de initiatiefnemers gevonden veld in Waalwijk vond geen genade in de ogen van de gemeente. Heijmans: “We gingen verder zoeken en kwamen in Vlijmen uit bij café ‘t Centrum. We konden toen de competitie in en werden meteen kampioen.”

Hierna moest de gemeente wel meewerken, zelfs binnen een termijn van drie maanden. Met man en macht en de steun van vele vrijwilligers, zoals de familie Hagelaars en Otto, ontstond er een soort complex aan de Beethovenlaan. Heijmans: “De kantine werd toen beheerd door mijn moeder en mijn vrouw.” Later moest FC Drunen verhuizen naar een andere complex en dit werd de huidige accommodatie aan de Torenstraat. Ook deze verhuizing werd gerealiseerd door de enorme inspanning van vele vrijwilligers.

Heijmans: ”Een accommodatie om trots op te zijn. FC Drunen is een mooie vereniging waar veel mensen zich kunnen ontspannen en sporten. Iedereen moet weten dat heel veel mensen zich hiervoor inzetten. Ik wil al die vrijwilligers van vroeger en nu heel erg bedanken. Zonder hen geen vereniging!”