Waspik sneuvelt in beker

Waar vorig seizoen in de competitie de resultaten uitbleven, was het in de beker een heel ander verhaal. Waspik stuntte weer zoals 10 jaar eerder en werd uiteindelijk pas in de kwartfinale door verliezend finalist RKSV Heeze een halt toegeroepen.

Dit bekerseizoen rolden zondag 3de klasser Haarsteeg, zaterdag 3de klasser GDC en zondag 5de klasser SVG uit de koker. Als eerste wedstrijd stond het bezoek aan Haarsteeg op de planning.

Op een zonnig sportpark bleek Haarsteeg toch wel een aardig ploegje te hebben. Waar het bij Waspik rommelig oogde, oogde Haarsteeg al vroeg in het seizoen als een geoliede machine. Met veel beweging van spelers die wel met een balletje konden omgaan maakte ze het Waspik van begin af aan moeilijk. Ondanks dat Haarsteeg weinig kansen kreeg viel halverwege de 1ste helft toch de 1-0 door vlot combinatiespel. Een foute breedtepass betekende kort daarop de 2-0 en nog voor rust viel de 3-0. Na de rust zakte Waspik wat meer op eigen helft om de schade te beperken maar ondanks de tactische wijziging liep Haarsteeg nog verder uit naar een 5-0 eindstand.

Een week later stond de thuiswedstrijd tegen GDC op de planning. Deze ploeg had de eerste wedstrijd met 4-0 gewonnen dus Waspik was gewaarschuwd. Vanaf de eerste minuut was Waspik de bovenliggende partij met prima positiespel. Echter vanuit het niets kwam GDC op voorsprong uit een strafschop door een onhandige overtreding van Niek de Hond binnen de 16-meter. Mark van Gorp zat er nog met de vingertoppen aan maar de 0-1 kwam toch op het scorebord terecht. Niek de Hond maakte echter zijn fout snel goed door een mooie aanval over rechts feilloos af te ronden. Waspik kon nog zelfs van de thee gaan genieten met een 2-1 voorsprong doordat Luuk Molenschot een voorzet van dichtbij kon binnenwerken.

De thee van aanvoerder Guido van den Hoven had hem duidelijk goed gesmaakt aangezien hij vlak na rust een vrije trap door de muur achter de doelman schoot. Wie dacht dat de wedstrijd nu op slot zou zitten, kwam bedrogen uit. Na 2x knipperen stond GDC alweer naast Waspik, 3-3. Van den Hoven nam zijn team nogmaals op sleeptouw door wederom een vrije trap binnen te schieten. De thee was blijkbaar nog steeds niet uitgewerkt want luttele minuten na zijn vrije trap, ging hij een combinatie aan met Guus van Beurden en ramde hij de 5-3 boven in het doel. Wie nu riep, de buit is binnen kwam wederom bedrogen uit want GDC zette nog één keer aan. Na een actie over de linkerkant kon de spits vrij intikken voor de aansluitingstreffer en 10 min voor tijd toverde hij de bal weer achter doelman Van Gorp. Doordat Coen Roksnoer nog een rode kaart pakte, was het voor Waspik nog vechten voor het puntje wat uiteindelijk voor een terechte einduitslag zorgde.

De laatste bekerwedstrijd uit tegen SVG was een wedstrijd die nergens meer om ging. SVG had beide bekerwedstrijden flink verloren dus een mooi moment voor Waspik om aan het zelfvertrouwen te werken. Waspik speelde een meer dan prima eerste helft en liet het balletje rond gaan en de tegenstander liep achter diezelfde bal aan. Met veel beweging achter de Tilburgse verdediging en veel druk op de verdediging werd het voetballen voor de tegenstander onmogelijk gemaakt. De 1-0 kon niet uitblijven en viel uiteindelijk door Bob Leijtens. Leijtens werd met een fijne pass door Luuk Molenschot gelanceerd en kon de bal knap binnen werken. Waspik bleef doorgaan en maakte de 2-0 door goed druk te zetten. Lesley Verschuren en Jelle de Wit maakte het de verdedigers en keeper dusdanig lastig dat de bal werd verspeeld en Verschuren van dichtbij kon binnenwerken. Het plan was om de 2de helft op dezelfde voet door te gaan maar de 2de helft was een helft om snel te vergeten. SVG maakte de aansluitingstreffer door een communicatiefout achterin en kreeg zelfs nog een kans op de gelijkmaker. Gelukkig voor Waspik tekende Lesley Verschuren laat in de 2de helft voor de 3-1, wat ook de einduitslag was.

De poulefase was dit jaar gelijk het eindstation voor het equipe van Eugene van der Heijden en dus kan de blik meteen op de competitie die 22 september begint met de thuiswedstrijd tegen WDS’19.

Opstellingen:
Haarsteeg 1 – Waspik 1:
Reinoud Zijlmans; Jordi de Hond (80’ Mathijs Jacobs) – Falk van Sluisveld (80’ Jelle de Wit) – Bart Holman – Sjoerd de Wit (75’ Wouter van Mierlo); Wayne Hubeek – Wil Vervoort – Guido van den Hoven; Coen Roksnoer – Luuk Molenschot en Niek de Hond

Waspik 1 – GDC 1:
Mark van Gorp; Wayne Hubeek (80’ Mathijs Jacobs) – Falk van Sluisveld – Bart Holman – Sjoerd de Wit; Bob Leijtens (70’ Guus van Beurden) – Luuk Molenschot – Niek de Hond – Guido van den Hoven; Coen Roksnoer en Lesley Verschuren

SVG 1 – Waspik 1:
Reinoud Zijlmans; Wayne Hubeek – Falk van Sluisveld – Wayne Hubeek – Sjoerd de Wit (75’ Wouter van Mierlo); Bart Holman – Luuk Molenschot – Niek de Hond (75’ Joey Simons) – Bob Leijtens; Jelle de Wit en Lesley Verschuren

Bron: www.vvwaspik.nl