coert-van-caam-sv-capelle

Hoe gaat het met de club SV Capelle? Die vraag stelde VoetbalJournaal aan Coert van Caem. Een brede vraag, waar zeker op dit moment geen eenduidig antwoord op gegeven kan worden door de voorzitter van SV Capelle. Maar hoewel het door corona op dit moment allemaal niet is zoals het zou moeten zijn, kijkt Van Caem niet met een sombere blik naar de huidige situatie van de club. “Er zijn geen zorgen.”

werktalent_255550
Als de vraag gesteld is laat het eerste antwoord niet lang op zich wachten. “Sportief is het naadje pet natuurlijk. Ik kom mijn tijd wel door, maar voor de voetbal is het een troosteloze bedoeling”, zegt Van Caem. Het zorgt ook voor onzekere tijden. “We weten niet wat leden gaan doen, we weten niet wat sponsoren gaan doen. Je kunt niet voorspellen wat de huidige situatie op de lange termijn doet.”

Kijkend naar de korte termijn is het duidelijk dat het financieel wat doet met de vereniging. “Qua inkomsten vanuit de kantine is het natuurlijk drama, die zijn nul. Daar hebben we juist verlies op gedraaid, omdat we een stuk voorraad weg hebben moeten gooien.”

Toch is het niet zo dat de club daardoor in financiële problemen zit. En dat heeft meerdere redenen, onder meer het feit dat sponsoren en leden de club trouw zijn gebleven. “Iedereen heeft gedaan alsof het een voetballende competitie was, daar kunnen we met z’n allen trots op zijn. We zijn echt gruwelijk blij met onze trouwe sponsoren en leden”, benadrukt Van Caem, die daarnaast ook de overheid dankt voor het meedenken. “De gemeente en het rijk, met alle regelingen. Anders houden we het niet vol.” Nu dus wel, zorgen zijn er op het moment niet. “We houden onze kop gelukkig boven water.”

Dat SV Capelle er nu nog positief in staat blijkt ook uit de nieuwe LED-verlichting op het sportpark. “Dat hadden we natuurlijk niet gedaan als het financieel niet kon. “Je wil niet dat een bestuur hierna ook nog met financiële sores komt te zitten. De LED-verlichting is afgerond. Dat is keurig gedaan met een loterij, sponsoren en de steun van de vriendenclub. We zijn heel trots op het resultaat dat er nu staat”, zegt Van Caem, die ook verder kijkt naar de mogelijkheden op het sportpark. “We kijken vooruit. We willen ons park vergroenen. En dan moeten we kijken of dat met zonnepanelen gaat of dat we nog meer van het gas af gaan. En we denken bijvoorbeeld ook aan LED-verlichting binnen. Daar ben je juist nu mee bezig, omdat je er tijd voor hebt.”

En stiekem wordt er ook gekeken naar een nieuw veld, dat er dan ergens in de komende jaren zou moeten komen. Belangrijk om alle leden – dat qua aantal stabiel is tussen de 400 à 425 – altijd te kunnen laten voetballen. “Tot drie jaar geleden waren onze velden altijd bespeelbaar. De laatste jaren niet meer, ook als het regent kunnen we niet spelen. Op kunstgras of een hybride veld kan dat dan wel, daar moeten we misschien tot wel naar toe.”

Uiteindelijk kan de eindconclusie wel getrokken worden. Het kan beter, vooral door weer te mogen voetballen en weer lekker de kantine in te mogen. Eigenlijk zoals het hoort. Maar los van de corona-problemen waar iedere club mee te maken heeft gaat het goed. “We zien het niet somber in, er zijn geen zorgen bij de club!”

Klik hier voor meer informatie over SV Capelle

Klik hier voor meer artikelen over SV Capelle