We gaan samen met Stan de Kock (26), aanvallende middenvelder van VV Gilze, voorbeschouwen op de wedstrijd ZIGO – VV Gilze van aankomende zondag. Stan speelt al acht jaar voor de selectie van VV Gilze. Hij is begonnen in de F’jes en heeft op zijn 18e zijn debuut gemaakt, terwijl hij zelf nog in de A1 speelde.

m-tech-breda

 

We blikken eerst even terug op de vorige wedstrijd tegen VV Oosterhout. Deze thuiswedstrijd werd overtuigend met 4-0 gewonnen. “Goede overwinning van ons, we zijn eigenlijk geen moment in de problemen geweest en zelf goed omgegaan met onze kansen. Veel doelpunten voor en de nul voor onze keeper is altijd lekker. Een goede start van het seizoen.” Timo Brouwers en Brian Clemens, beiden overgekomen van de jeugd, werden door Stan als ‘men of the match’ gekozen. “Ik heb er twee gekozen. beide speelden zeer sterk in hun eerste competitiewedstrijd voor Gilze 1. Ze zijn beide overgekomen van de jeugd en stonden er meteen met een mooie bijdrage aan de overwinning.”

Aanstaande zondag staat de volgend wedstrijd op het programma: ZIGO – VV Gilze. De Kock voorspelt een 0-3 overwinning voor zijn team. “Na onze goede start tegen Oosterhout moeten we deze lijn doortrekken. We hebben een jong en kwalitatief goed elftal, die in staat moet zijn om van elke tegenstander te winnen.” Vorig seizoen was het nogal een gekkenhuis bij ZIGO – VV Gilze. Er vielen acht(!) doelpunten, één rode en negen gele kaarten. Om het af te sluiten werd de wedstrijd ook nog tijdelijk gestaakt. In deze wedstrijd wist Stan drie doelpunten mee te pikken.

We vroegen ook naar de persoonlijke doelstellingen van Stan. “Persoonlijk wil ik dit seizoen zoveel mogelijk doelpunten maken en assists afleveren, om zo bij te dragen aan een zo goed mogelijke eindklassering. Ik ben er niet zo van om aantallen te benoemen. Het grootste doel is om te promoveren naar de 2e klasse. Hier hoop ik op alle mogelijke manieren mijn steentje aan bij te kunnen dragen.” De doelstelling voor het team van VV Gilze is duidelijk en dat is geschiedenis schrijven. “Het uiteindelijke doel is promotie, de 2e klasse bereiken is nog nooit gelukt in de geschiedenis van de club en we voelen dat we hieraan toe zijn. Het mooiste zou zijn dit via een kampioenschap te halen maar ik denk wanneer dit via de nacompetitie lukt er ook een feestje gevierd gaat worden!”

We wensen Stan en zijn team veel succes komende zondag en natuurlijk ook voor de rest van het nog maar net begonnen seizoen.

Klik hier voor meer artikelen over VV Gilze
Klik hier voor meer informatie over VV Gilze