Seizoen 2020 /2021 gaat er gedurende het seizoen in verschillende blokken een train je trainer ‘’cursus’’ georganiseerd worden bij VV RWB. Dit zal gebeuren op verschillende momenten in het seizoen, elk blok zal ook een ander onderwerp hebben. Het onderwerp van blok 1 hebben we zelf ingevuld. Voor de overige blokken zullen we onderwerpen behandelen die door de trainers aangedragen zullen worden. 

banner_koningsport_small_VJ

Waarom, train je trainer ?

De laatste jaren is gebleken dat trainers vaak behoefte hebben aan een stukje begeleiding maar ook aan de bevestiging, doe ik het goed! Deze is altijd wel aanwezig geweest maar op een andere manier ingevuld. Dit jaar willen we een start maken om het in een andere opzet aan te bieden.

Door intern een ‘’cursus’’ te houden willen we zorgen dat onze trainers van elkaar leren en wij als TC jeugd willen de trainers handvaten bieden en ondersteunen tijdens hun vrijwilligerswerk. Als je samen deelneemt aan een ‘’cursus’’ kunnen daar vaak mooie samenwerkingen uit voortvloeien, elkaar helpen, wellicht oefenstof delen. Elkaars trainingen en / of wedstrijden bekijken en feedback geven aan elkaar.

Uiteindelijk willen we als TC jeugd graag dat onze trainers voetbal hetzelfde vertalen naar trainingen en ondersteuning geven aan onze jeugdtrainers.

Als blijkt dat er behoefte is aan individuele hulp tijdens trainingen of de voorbereidingen daarvan gaan we ook bekijken hoe we dat kunnen organiseren.

Cursus avonden :

De start zal zijn op 9 september met het 1e blok van 4 avonden, onderwerp en rode draad deze avonden zal het onderwerp zijn : Training geven, hoe doe ik dat ? We zullen de 4 avonden als volgt indelen:

9/9 > Hoe bereid ik een training voor.

16/9 > Hoe train ik een doelstelling.

30/9 > Praktijk avond.

7/10 > praktijk avond.

De eerste 2 avonden zullen om 19:45 uur starten, de laatste 2 om 18:15 uur. Duur per avond zal ongeveer 2 uur zijn.

Enthousiast en wil je deelnemen en / of wil je meer informatie dan kun je contact opnemen met Stephan de Man ( 0683677291 ).

Klik hier voor meer artikelen over RWB
Klik hier voor meer informatie over RWB