De bijna 18-jarige Kevin Beerens staat bekend als een van de grootste talenten van Uno Animo. De jeugdige buitenspeler maakt sinds dit seizoen vast onderdeel uit van de tweedeklasser uit Loon op Zand en is maar liefst zes dagen in de week te vinden op sportpark De Klokkenberg.

HappyPoint_desinfectie

Hij kan veel details van zijn debuut in Uno Animo 1 niet meer herinneren, maar één moment kan Kevin Beerens zich nog wel helder voor de geest halen. “Ik was zestien en we speelden een oefenduel tegen Nemelaer op een koude, regenachtige dag. We verloren met 5-1 of 6-1, maar uitgerekend ik maakte onze enige treffer met een intikker. Dat was een onvergetelijk moment”, aldus de nu bijna achttienjarige aanvaller, die eigenlijk nog in de JO19-1 mag spelen. “Ik heb de JO17 overgeslagen en na één jaartje JO19-1 mocht ik tot mijn vreugde dit seizoen al aansluiten bij de selectie. In de voorgaande jaren deed ik ook al regelmatig met het tweede mee, dan speelde ik twee wedstrijden per weekend.”

Geen rustmomenten
Beerens wordt al jaren gezien als een van de grootste talenten van Uno Animo, die bekendstaat om zijn snelheid en goede dribbels. Hij speelt vanaf zijn vijfde bij de club uit Loon op Zand, schoof steeds een plekje door en speelt nu dus in het vlaggenschip van de tricolores. “In de jeugd voetbalde ik meestal op tien, maar ik richt in me in het eerste op de positie van buitenspeler. Ik heb dit seizoen, mede door een blessure, helaas nog niet veel kunnen spelen. Zoals gezegd heb ik al regelmatig in het tweede meegedaan en die ervaring komt me goed van pas, want de tweede klasse is een hoog niveau. In de JO19-1 kon ik soms in de wedstrijd even een rustmomentje pakken en daarna weer lekker doorvoetballen, maar dat zit er nu niet meer in. Ik leer gelukkig snel van de oudere jongens.”

Zes dagen per week
De selectie van Uno traint op dinsdag en donderdag en op maandag en woensdag is Beerens ook op sportpark De Klokkenberg te vinden. Als trainer welteverstaan. Hij coacht dan de JO17-1 van Uno Animo, die bestaat uit jongens die maar één of twee jaar jonger zijn dan hijzelf. Is dat moeilijk? “Welnee”, zegt de aanvaller. “Uiteraard ken ik de jongens goed, we zijn van dezelfde generatie. Maar op het veld luistert de spelersgroep naar me. Op zaterdag ga ik ook altijd met de jongens op pad en zondags speel ik zelf. In totaal ben ik dus zes dagen per week op de club. Mooi toch?”

Beerens wil zo snel mogelijk een vaste waarde worden in Uno Animo 1. “Dat is mijn eerste doelstelling. Ik wil mezelf heel graag laten zien bij de club en ik vind het leuk dat anderen enthousiast zijn over mijn kwaliteiten. Op de lange termijn wil ik het maximale uit mijn carrière halen en zo hoog mogelijk voetballen. Maar eerst wil ik mooie jaren beleven met Uno Animo 1.”

 

Wil je meer artikelen over de club Uno Animo? Klik hier.
Wil je meer informatie over de club Uno Animo? Klik hier.