Student, middenveldster én bestuurslid van SV Capelle

Manon de Rooij is met haar 21 jaar een opvallend frisse verschijning in het bestuur van SV Capelle. De speelster van het damesteam wordt gedreven door de wil om mee te beslissen over de toekomst van haar geliefde vereniging en de kans om ervaring op te doen als bestuurder.

De blonde middenveldster studeerde tot voor kort Bedrijfskunde in Rotterdam. “Ik wilde graag iets bestuurlijks doen in de praktijk en kon daar geen betere plek voor bedenken dan mijn eigen vereniging, SV Capelle. Ik voetbal hier al vanaf mijn achtste, vind het leuk om dingen te organiseren, als eerste te horen wat er speelt en krijg zo ook nog eens de kans om mee te beslissen over belangrijke zaken.”

Sinds een paar maanden is ze als bestuurslid verantwoordelijk voor activiteiten die georganiseerd worden binnen de vereniging. Daarnaast is ze nog altijd fanatiek speelster van het damesteam. “Ik speel al mijn hele leven samen met dezelfde meiden. Wij waren het eerste meisjesteam van de club en zijn een paar jaar geleden doorgestroomd naar de senioren. De dames van toen wilden eigenlijk eerder al stoppen met voetballen, maar hebben gewacht totdat wij oud genoeg waren om het stokje over te nemen.” Inmiddels heeft Capelle ook een MO13-1 en een MO15-1. “Het is lastig voor een club met nog geen vierhonderd leden om een volwaardige jeugdopleiding voor meisjes te realiseren.”

Dat heeft ook gevolgen voor het niveau. “Wij spelen in de vijfde klasse, hebben op sommige posities te weinig speelsters. De MO15-1 speelt in de tweede klasse en de MO13-1 in de derde klasse, dus dat ziet er wel goed uit.” De Rooij heeft goede hoop voor de toekomst van het damesvoetbal bij Capelle. De stijgende populariteit van het Nederlandse damesvoetbal dankzij de goede prestaties van het nationale vrouwenteam helpen mee. De Rooij denkt dat Capelle qua niveau wel hoger moet kunnen, maar dan zal de trainingsintensiteit ook opgehoogd moeten worden. “Dat lukt nu niet doordat veel dames druk zijn naast het voetbal.”

Zelf waardeert ze de combinatie tussen het spelletje en de gezelligheid bij Capelle. “Ik vind het voetballen heel erg leuk en geniet van de gezelligheid met de meiden. We kunnen het heel goed vinden, hebben ook naast het voetbal contact met elkaar. Het is in de kantine altijd een gezellige boel na een wedstrijd of training.” De dames staan bekend om de feestelijke avonden die zij organiseren in de kantine, waarvoor de hele club wordt uitgenodigd. “Capelle is gewoon een heel gezellige, gemoedelijke en hechte vereniging, waarbij sfeer en prestaties goed samengaan. Het niveau van opleiden zit ook in de lift, je ziet dat de jeugd steeds professioneler wordt getraind.”

De Rooij roept alle meiden uit Sprang-Capelle en omgeving op eens kennis te komen maken met het voetbal bij haar club. “Wij zijn altijd blij met nieuwe aanmeldingen, op de vriendinnendagen die wij organiseren kan iedereen eens komen ervaren hoe het is, maar gedurende het seizoen ben je ook van harte welkom.” Interesse? Voor meer informatie is Manon te bereiken via activiteitenbeheer@svcapelle.nl.