RWB heeft steeds het vastleggen van een eerste bijeenkomst met voetballers(sters), ouders en/of begeleiders van het G-team door coronamaatregelen uit moeten stellen. Deze eerste bijeenkomst is bedoeld om kennis te maken met de voetballers(sters) en trainer van het nieuw te vormen G-team en andersom voor hen om kennis te maken met RWB.

HappyPoint_desinfectie
Vooruitlopend op de versoepelingen die er waarschijnlijk nu toch echt aan zitten te komen heeft RWB woensdag 2 juni geprikt voor deze eerste bijeenkomst. Na de bijeenkomst gaat RWB ervan uit dat ook de trainingen opgestart kunnen worden. Woensdag 9 juni is dan ook vastgelegd als eerste trainingsavond om vervolgens in ieder geval heel juni te blijven trainen. Mensen die gereageerd hebben op de eerdere persberichten die RWB verspreidde kunnen komende week een reactie tegemoet zien.

Het G-voetbal in Nederland is een niveau in het voetbal voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. In dit niveau is, in tegenstelling tot andere niveaus in het voetbal, geen leeftijdsgrens gesteld. RWB richt zich met het oprichten van een G-team op jongens en meisjes van 16 jaar of ouder. Omdat er binnen de reguliere competitie werd gewerkt met A t/m F en de mensen met deze beperking ook wilden voetballen werd er automatisch de volgende letter in het alfabet gekozen en werd het G-voetbal. Inmiddels zijn de letters A t/m F verdwenen, de benaming G-team is gebleven. De regels bij G-voetbal zijn wel wat aangepast, een wedstrijd wordt gespeeld met 8 tegen 8 of 7 tegen 7 op een half veld met doelen van 5 x 2 meter. De wedstrijd duurt 2 x 30 minuten en er is geen buitenspelregel. De accomodatie op Landgoed Driessen is in ieder geval geschikt voor mindervaliden, naast goede velden, een kunstgrasveld en nette kleedkamers heeft de accomodatie brede toegangsdeuren en is er een gehandicapten WC aanwezig.


In Waalwijk, Sprang-Capelle, Waspik, Kaatsheuvel en Loon op Zand is er voor jongens en meisjes geen mogelijkheid om in een G-team te voetballen. Voetbal is volkssport nummer 1 dus zou je denken dat er voldoende jongens en meisjes met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking moeten zijn die graag willen voetballen. De sport is voor iedereen toegankelijk maar voor een grote groep is de weg naar de plaatselijke voetbalclub minder gemakkelijk te vinden. Voor deze groep zijn namelijk aanpassingen nodig in de vorm van extra begeleiding en een passend voetbalaanbod. Bij RWB kwam door de aanmelding van Martijn Weisbeek de wens om een G-team op te richten weer boven drijven dus komt het graag in contact met de doelgroep.

Ben jij iemand die het net als Martijn heel leuk vindt om te voetballen in een G-team, kun jij RWB helpen met het bereiken van de doelgroep, wil jij onderdeel uitmaken van het team wat het voetbalteam wil gaan begeleiden? Neem dan snel contact op met Voetbalvereniging RWB.

E-mail info@rwbwaalijk.nl of informeer bij Vz Bas Bruurmijn Mobiel: (06) 21 57 16 16.

Foto: RWB

Meer artikelen lezen over RWB? Klik hier
Klik hier voor meer informatie over RWB.