Edwin van Oosten en Marcel de Jong zijn beiden werkzaam in het onderwijs en daarnaast talentvolle spelers van FC Drunen.

De combinatie tussen pedagogiek en talent voor het voetbalspel maakt van hen de ideale jeugdtrainers. Met veel enthousiasme en trots vertellen zij over hun ervaringen en hoe zij de jeugd begeleiden op weg naar de toekomst van FC Drunen.

Marcel de Jong (JO9): “Als trainers zijn we elke week enthousiast bezig met de jeugd van FC Drunen. Saamhorigheid, vriendschap, plezier en sportiviteit zijn hierin belangrijke elementen. Tijdens onze trainingen vind ik het belangrijk dat de spelers veel met de bal bezig zijn en via spelelementen het mooie voetbalspel onder de knie krijgen. Variatie tijdens de training is zeer wenselijk voor de jeugd. Ik vind het leuk om te zien hoe de spelers progressie boeken en zeker als zij dit zelf ook merken tijdens de wedstrijden.

Sportiviteit op het veld, richting elkaar, de tegenstander en de scheidsrechter zijn ook zaken waaraan ik veel aandacht en tijd besteed. Hierin vervult een trainer een voorbeeldfunctie. Trainer zijn vraagt voorbereiding, energie en geduld. Hoe leuk is het dan om te zien dat de jeugd geniet van een wedstrijd spelen, een doelpunt maken en vriendschappen opbouwen binnen en buiten de lijnen.”

Edwin van Oosten (JO7): “Samen met Marcel de Jong ben ik een paar jaar geleden training gaan geven aan de jongste jeugd. Het plezier en enthousiasme dat deze kinderen uitstralen maakt het voor mij als trainer erg leuk. De motorische ontwikkeling van het kind en de ontwikkeling aan de bal zijn fantastisch om te zien.

Van de eerste stapjes met de bal tot het daadwerkelijk spelen van een competitie als Onder 7 team. Wanneer deze ontwikkeling dan wordt beloond met een overwinning of een persoonlijk succes in de vorm van een doelpunt, geeft dat het kind, het team en mij als trainer een geweldig gevoel. Verder zie ik trotse ouders en veel betrokkenheid van de club. Kortom: een mooie, fijne en warme vereniging waar je jezelf thuis kunt voelen.”