En het is weer zover! Er staat weer een derby op het programma in de zondag derde klasse C. VV Nieuwkuijk neemt het in eigen huis op tegen RKDVC. Voor beide teams is het nog geen seizoen voor de ene na de andere overwinning wordt geboekt. Zondag zullen beide ploegen op zoek gaan naar niets anders dan de volle drie punten.

De gastheren bezetten na zeven gespeelde wedstrijden de voorlaatste plaats. Zij hebben in deze zeven wedstrijden 6 punten vergaard. Dit deden zij door twee keer te winnen, de rest van de wedstrijden gingen verloren. Opvallend is het aantal tegengoals. Maar liefst 22 keer moest de bal uit het net worden gevist. Daarnaast vliegen ze er aan de andere kant ook niet al te makkelijk in. Er werden tot dusver acht doelpunten gemaakt.

Ook bij de voetballers van RKDVC is het nog geen hosanna. De bezoekers van aanstaande zondag hebben maar twee keer verloren en één keer gewonnen. Ze zijn de koning van de gelijke spelen want dit deden zij al vier keer. Hierdoor staan zij op de 11e plek met zeven punten. Eentje meer dan Nieuwkuijk.

Door de tegenvallende resultaten in de competitie, hebben ze ook in de strijd om de Willy Naessens Cup nog niet veel punten weten te halen. Daarbij moet gezegd worden dat RKDVC pas één derby heeft gespeeld. Dit deden zij tegen koploper Haarsteeg en daarin werd met 1-1 gelijkgespeeld. Nieuwkuijk heeft er twee derby’s opzitten en daarin een keer verloren en ook een keer gewonnen waardoor zij met drie punten nog ruim achter Haarsteeg staan.

De aftrap op Sportpark Nieuwkuijk is zondag om 14.30 en staat onder leiding van de heer Schuurmans. Na de wedstrijd is er ook nog genoeg te beloven. Vanaf 16.00 gaan de dj’s “2 MEN SOUND” zorgen voor de sfeer in de kantine. De DJ’s zijn al actief sinds 2003.

Geef een reactie