Jarenlang was hij dé topschutter van Right-Oh en die status wil Jari Langermans ook zo snel mogelijk bij VV Waspik bemachtigen. De 25-jarige aanvaller was na acht seizoenen in het eerste van de club uit Geertruidenberg toe aan een nieuwe uitdaging, die hij vond op sportpark Elzenhage.

HappyPoint_desinfectie

Aan belangstelling was afgelopen zomer geen gebrek voor Jari Langermans. De makkelijk scorende spits wilde na een flinke tijd in Right-Oh 1 eens kijken of het gras groener was aan de overkant en verschillende clubs meldden zich voor de aanvaller. “De buren van RFC toonden interesse en ook wat ploegen uit België wilden met me in gesprek”, aldus Langermans. Hij koos uiteindelijk op basis van zijn gevoel voor VV Waspik. “Ik heb in het verleden regelmatig tegen die club gespeeld en had altijd wel sympathie voor het team en de vereniging. Daarnaast vind ik het belangrijk dat er bij Waspik een goede balans is tussen plezier en presteren. En ik ben blij dat ik na flink wat jaren in de vierde klasse nu een niveautje hoger speel.”

Vijftien goals
Met Right-Oh voetbalde Langermans in het seizoen 2014/2015 al eens één seizoen in de derde klasse. Zijn elftal degradeerde weliswaar, maar de behendige goaltjesdief produceerde in dat voetbaljaar behoorlijk wat treffers. “Ik geloof dat ik er destijds vijftien heb gemaakt en je zou zeggen dat dit me ook moet lukken in een beter team als VV Waspik”, zegt Langermans. “Maar jammer genoeg is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Ik heb een aardige voorbereiding gehad, maar heb nog geen onbetwiste indruk gemaakt op de trainer. Na drie wedstrijden had ik pas mijn eerste basisplaats en kort daarna werd de competitie helaas stilgelegd.”

Aanpoten
Langermans merkt dat hij flink moet aanpoten bij de selectie van Waspik, die hij behoorlijk sterk acht. “Ik kon kiezen voor een club die hoger voetbalt, maar had geen trek in een plekje op de bank. Waspik leek me de beste optie, maar ik moet mezelf hier nog wel bewijzen. Ik ben goed opgevangen door de jongens en de overige clubleden en ga er nu voor zorgen dat de trainer niet meer om me heen kan.” Dat valt volgens hem niet mee. “We hebben een brede en sterke selectie, waarin iedereen altijd honderd procent geeft. Ik weet ook zeker dat we als nieuwkomer in de derde klasse weg gaan blijven van de onderste plekken. Met zes punten uit vier duels zijn we niet slecht gestart.”

Langermans moet het in het veld hebben van zijn diepgang en zijn inzicht en koelbloedigheid in het strafschopgebied. “Ik zorg er momenteel voor dat ik fit blijf, zodat ik er direct sta als het seizoen hervat wordt. Ik wil zo snel mogelijk een basisplaats afdwingen en belangrijk zijn voor het team met goals en assists. Hopelijk spelen we zo snel mogelijk weer wedstrijden, want die aangepaste trainingsvormen blijven niet eeuwig leuk. We zijn met Waspik weer toe aan het echte werk.”

Klik hier voor meer artikelen over VV Waspik
Klik hier voor meer informatie over VV Waspik