Bastiaan Brabers (29) noemt zichzelf een ‘voetballende supporter’ van Berkdijk. Elke wedstrijd geeft hij meer dan 100 procent voor het rood-zwarte shirt, dat de rechtsbuiten met enorm veel trots draagt.

Sommige spelers gaan een wedstrijd in om ‘gewoon lekker te ballen’, anderen doen extra hun best als familieleden of vrienden komen kijken en in hogere competities lopen voetballers vaak wat harder voor een paar centen. Bij Bastiaan Brabers ligt dat anders: de Kaatsheuvelnaar wil simpelweg uit clubliefde elke wedstrijd alles geven voor ‘zijn’ Berkdijk. “Ik ben niet de beste voetballer, maar heb een ijzersterke conditie”, zegt de rechtsbuiten. “Negentig minuten lang ben ik aan het sprinten om ballen te veroveren, vrij te lopen en acties te maken. Voetbal is echt mijn uitlaatklep, ik vind het heerlijk om in het veld helemaal ‘stuk’ te gaan.”

Brabers begon met voetballen bij DESK, maar is enorm blij dat hij zo’n zes jaar geleden de overstap maakte naar de ‘kleine buurman’ Berkdijk. “Altijd als ik met DESK daar moest spelen, had ik zoiets van: ‘daar wil ik bij horen’. Het familiegevoel, de hechte sfeer bij Berkdijk sprak me enorm aan.” Het is niet makkelijk om in je eentje de overstap naar een nieuwe club te maken, maar bij Brabers ging dat soepel. “Ik ben hier bij Berkdijk geweldig opgevangen. Zonder vooroordelen ben ik hier geaccepteerd om wie ik ben, daarvoor ben ik de club eeuwig dankbaar. Sindsdien ziet mijn liefde voor Berkdijk heel diep.”

Helaas voor Brabers en zijn kameraden heeft Berkdijk het moeilijk in de vierde klasse, waarin de club ergens onderaan bungelt. Het team is erg klein en er wordt veel verloren en dit leidt soms tot een negatieve sfeer in het elftal. Brabers ergert zich hieraan. “Voor de winterstop hebben we goed gepresteerd, helaas gaat het nu wat minder. Maar we moeten de nadruk leggen op dingen die goed gaan, dan wordt iedereen vanzelf positiever”, denkt Brabers. “We hebben bovendien een minimale kans om te degraderen, dus we moeten niet stressen, maar elke week gewoon lekker met plezier voetballen.” Maar dan niet op het dooie gemak, maar wel met passie, zo benadrukt de aanvaller. “Ik zal altijd alles geven voor Berkdijk, clubliefde motiveert me voor elk duel.