Vlijmense Boys heeft de extra tijd in deze voetballoze maanden benut door het complex een nieuwe smoel te geven. De kantine werd verbouwd, met een indrukwekkende bijdrage van de leden. Typerend voor de club uit Vlijmen.

HappyPoint_desinfectie

“We stuurden ‘s avonds één appje rond en de ochtend daarna was het geld al bij elkaar”, zo vertelt Frank van Beurden (45) trots. Hij is secretaris bij Vlijmense Boys, dat geen actieve voorzitter heeft momenteel. Vlijmense Boys greep de eerste coronabreak al aan om de kantine te verbouwen. “We wilden graag fotobehang hebben, maar dat was best prijzig. We hebben toen mensen middels een appje gevraagd wat bij te dragen en dat ging dus heel snel. Het is typerend voor onze vereniging, iedereen is heel erg bereid om mee te denken en te helpen. Dat onderlinge, positieve gevoel hoort bij Vlijmense Boys, Jammer genoeg kunnen we het nu nog niet vieren.” Het volgende project staat overigens ook al klaar: een pannaveldje realiseren. “Zo hebben we nog allerlei plannetjes, om toch maar bezig te blijven.”

De secretaris mist vooral de gezelligheid van de kantine, maar de club moet het natuurlijk ook doen zonder de inkomsten. “We hebben het eten en drinken uit de kantine dat over de datum zou gaan maar uitgedeeld tijdens de trainingen.” Hij denkt met weemoed terug aan de derby’s van afgelopen jaren. “De Willy Naessens Derby Cup is echt iets wat leeft binnen onze vereniging. Dat zijn de klassiekers, die derby’s. De duels tegen Nieuwkuijk, Haarsteeg en Drunen zijn voor ons dé wedstrijden van het jaar. Die zorgen voor extra publiek, meer mensen, noem het maar op. En de omzet in de kantine is op die dagen natuurlijk het hoogst.” Vlijmense Boys pikte dit seizoen tot dusverre één zo’n duel mee: Nieuwkuijk was met 4-3 te sterk op sportpark De Hoge Heide.


Wil je meer artikelen over de club vlijmense boys? Klik hier.
Wil je meer informatie over de club Vlijmense Boys? Klik hier.