Bij voetbalvereniging Blauw-Wit’81 uit de De Moer kwam drie maanden geleden niet alleen 2018 tot een einde. Na 25 jaar verscheen namelijk ook de laatste editie van hun clubblad Blauw-Wit-’t-al. En als ze het bij Blauw-Wit over het clubblad hebben, dan denken ze meteen aan één persoon: Berry Verheijden.

Ruim 25 jaar geleden was Berry degene die aan het toenmalige bestuur vroeg waarom BlauwWit geen clubblad had. Het bestuur wist het eigenlijk ook niet en zei tegen hem: “Begin er maar aan.”

Samen met René de Bresser pakte hij de handschoen op en richtte hij het clubblad op. In juni 1993 verscheen het eerste exemplaar, een proef, met daarin alleen nog de stukken voor de jaarvergadering van juli 1993. In september van dat jaar verscheen het eerste officiële exemplaar.

Op de voorpagina prijkte de titel: Clubblad v.v. Blauw-Wit ‘81. Een beetje saaie naam, dus de leden werd gevraagd om een originelere titel te verzinnen. De reacties stroomden binnen, maar de door Ellen Leijten ingezonden naam ‘Blauw-Wit-’t-al’ was de overduidelijke winnaar. En deze naam prijkte vanaf 1994 dan ook op de voorzijde van het clubblad.

Al die jaren zorgde Berry, als grote kartrekker, ervoor dat alle leden via het clubblad van de laatste nieuwtjes, uitslagen, standen, programma’s en leuke interviews werden voorzien. Eerst acht keer per jaar, daarna vijf keer en de laatste jaren vier keer per jaar. Maar de tijden zijn veranderd en de overgang van papieren naar digitale media is een feit. De website, mail, Facebook en voetbalapp hebben de functie van het clubblad in de loop der tijd voor een groot deel overgenomen. De jarenlange inzet van Berry voor het clubblad toont dat hij een clubman is in hart en nieren en een voorbeeld voor iedereen. En daarom werd Berry op 6 januari 2019, tijdens de Nieuwjaarsreceptie van Blauw-Wit’81, namens bestuur, leden en lezers, met mooie woorden en een leuke attentie verrast en bedankt voor 25 jaar BlauwWit-‘t-al!