De jeugd van RKDVC is weer een stukje professioneler geworden met de aankleding van de trainers en leiders. Zij zijn nu allemaal herkenbaar dankzij de trainingspakken en coachjassen en stralen daarmee eenheid uit.

Wout Otte (60) kwam twee jaar geleden bij RKDVC terecht. Zijn zoon wilde op hoger niveau gaan voetballen en kreeg die mogelijkheid in Drunen. Otte, die al eens voorzitter was van een rugbyvereniging, is niet het type dat langs de lijn gaat staan, dus begon hij al snel met het fl uiten van wedstrijden om vervolgens trainer te worden. “Ze hadden geen jeugdvoorzitter, misten wat leiding daarin, dus die rol heb ik na een snuffelstage ook ingevuld.”

Een van zijn eerste doelen was het aankleden van de jeugdstaf van ieder team. “Dit is een prachtige club, met mooie faciliteiten en alles is in orde, maar het ontbrak nog aan eenheid binnen de jeugdafdeling. De kleding is van groot belang, zodat mensen in één oogopslag kunnen zien wie de trainer en leider van een team is, ik moest dat eerst ook rondvragen. Voor de kinderen van tussen de 4 en 8 jaar was het helemaal lastig: zij krijgen trainingen van verschillende mensen, in circuitvorm. Je schept herkenbaarheid voor zowel die kinderen, ouders als tegenstanders. Je ziet nu direct: dat zijn de mensen die hier de leiding hebben.”

Ook vindt hij het belangrijk voor de uitstraling van de club. “Het is prachtig om op zaterdagochtend door heel Drunen die trainingspakken en jassen voorbij te zien komen.” De club had zelf nog een bedrag op de plank liggen en kreeg financiële steun van Logistic Force, waardoor direct de hele staf aangekleed kon worden. “Elke trainer en leider heeft nu een kledingpakket, we hebben ongeveer 95 man aan kunnen kleden.”

Hoe gaat het verder met de jeugd van RKDVC? Hartstikke goed, zo oordeelt Otte. “We blijven groeien, zijn de organisatie nog wat aan het structureren. Een heleboel staat al, maar we willen bijvoorbeeld echt iedereen op zijn of haar niveau laten voetballen met gediplomeerde trainers. We zijn de puntjes op de i aan het zetten.