Met bescheiden middelen houdt VV Noordhoek al vele jaren het hoofd boven water in de vierde klasse van het zondagvoetbal. Volgens verdediger Sebastiano Blommers (26) pakt zijn vriendenteam mede dankzij een flinke portie strijd ieder jaar weer voldoende punten om degradatie af te wenden.

HappyPoint_desinfectie

 

Op 16-jarige leeftijd maakte Sebastiano Blommers al zijn debuut in de hoofdmacht van VV Noordhoek. “Volgens mij speelden we uit tegen een club in Breda en kwam ik vijf minuten voor tijd in het veld bij een 3-1 achterstand”, herinnert hij zich. “Opvallend genoeg werd ik als stormram in de spits gezet en dat was niet alleen de eerste, maar ook direct de laatste keer”, zegt hij grinnikend. “Helaas maakte ik die middag geen doelpunt.”

Echte verdediger
Dat is niet vreemd, want Blommers omschrijft zichzelf namelijk als een echte verdediger, die inmiddels al jaren zijn mannetje staat in het hart van de Noordhoekse defensie. Hij verzorgt graag de opbouw en coacht zijn medespelers, terwijl zijn compagnon achterin Rein Dekkers de fysieke duels uitvecht. “Ik ben als klein mannetje bij onze club begonnen en samen met mijn vrienden opgeklommen naar het eerste. We hadden een hele goede generatie en werden vaak kampioen”, zo herinnert Blommers zich. “Ik heb behoorlijk wat kampioensmedailles. Helaas hebben we met het eerste nog nooit aanspraak gemaakt op een titel.”

Heel gek is dat niet, want VV Noordhoek heeft als kleine club traditiegetrouw niet veel in de melk te brokkelen in de vierde klasse. “Een paar keer zijn we nipt aan degradatie ontsnapt, maar zover laten we het nooit komen”, aldus Blommers. “We hebben genoeg kwaliteiten om in de middenmoot te eindigen. En als het voetballend niet lukt, dan knokken we tot we erbij neervallen. In ons vriendenteam werkt iedereen hard voor elkaar.”

Derde helft
Qua derde helft behoort VV Noordhoek volgens Blommers wél tot de jaarlijkse uitblinkers. “Bij ons is het altijd feest”, zegt hij glimlachend. “Tot een uur of zes hangen we bij de club en daarna duiken we het café in. Het komt ook wel eens voor dat sommige jongens op zondagmiddag niet helemaal fris aan de aftrap staan door de avond daarvoor, maar in het veld geven we alles.” In deze vreemde tijden heeft Blommers overigens geen moeite om fit te blijven. Hij werkt al gymleraar en loopt daarnaast nog drie of vier keer in de week hard. “Van mij mag het seizoen dus ieder moment weer beginnen, ik ben er klaar voor.”

Zo lang Blommers fit blijft en plezier beleeft aan zijn trainingen en wedstrijden, speelt hij wat hem betreft in het eerste van VV Noordhoek. “Ik kan nog minimaal een jaar of vijf mee, dat moet zeker lukken.”

 

Meer informatie over VV Noordhoek? Klik hier.
Meer informatie over VV Noordhoek? Klik hier.