Sam Verstappen (20) keerde dit seizoen terug bij NEO’25, na de jeugdopleiding van Willem II bijna geheel te hebben doorlopen. De middenvelder had de derby tegen SV Capelle al rood omcirkeld in zijn agenda staan, maar daar ging een streep doorheen vanwege de coronabreak.

HappyPoint_desinfectie

Tussen zijn vierde en zesde speelde Sam Verstappen twee jaar bij NEO’25. Hij werd vervolgens gescout door die andere tricolores, Willem II en voetbalde daar tot de zomer van 2019. “Ik kreeg geen contract, dat was aan de ene kant jammer, maar daardoor kon ik wel verder met mijn studie en dat gaat nu heel goed.” Het betekende ook zijn terugkeer bij NEO’25, nadat hij eerst nog een seizoen in een vriendenteam bij SV Capelle speelde. “Heel mijn familie zat daar en ik ben er altijd lid gebleven. NEO’25 zit in mijn hart.”

De terugkeer voelde dan ook direct als thuiskomen. “Ik werd meteen goed ontvangen, voelde me al snel op mijn gemak. Het niveau was even wennen, maar ik kende het al enigszins door mijn jaar in dat vriendenteam. Het is iets minder dan bij Willem II, maar dat is niet erg: iedereen doet zijn best en voetbalt met plezier.” Hij moet wel even wennen aan het voetballen in een eerste seniorenelftal. “Ik ben een middenvelder die graag de bal heeft en dan gaat dribbelen. Ik krijg daardoor veel trappen, moet goed opletten en soms op tijd springen. Ik snap het ook wel, kan met mijn speelstijl misschien wel verwachten dat er af en toe een komt invliegen.”

NEO’25 begon aardig aan de competitie, met zeven punten uit drie duels. “Het was in de voorbereiding even zoeken en wennen aan elkaar, maar in de competitie ging het gelijk heel goed. Iedereen speelde met veel vertrouwen. Het is jammer dat we nu met deze coronabreak te maken hebben, want we hadden het momentum te pakken.” Hij hoopt uiteindelijk met NEO’25 om promotie naar de tweede klasse te kunnen spelen. “Als ik zie hoe goed wij begonnen aan de competitie en dat we echt nog een jonge groep hebben, dan is dat mogelijk. Ik focus me nu puur op NEO’25, heb het hier heel erg goed naar mijn zin.”

Verstappen kijkt uit naar zijn eerste derby in het shirt van NEO’25, tegen SV Capelle in de competitie. “De onderlinge rivaliteit met SSC’55 en Capelle is altijd groot. Ik merk wel dat het per generatie verschilt welke derby het meest leeft. De oudere jongens hebben dat meer met SSC’55, maar die spelen nu al een paar jaar niet meer bij ons in de competitie. Mijn generatie heeft daarom meer dat gevoel richting Capelle. Ik heb daar natuurlijk ook een seizoen in een vriendenteam gespeeld, met jongens die daar nu in het eerste staan. Ik vind het heel leuk om tegen hen te spelen. Dat duel wil je koste wat het kost winnen. Het zijn wedstrijden op zich. Als je verliest, hoor je dat een half jaar lang nog van je vrienden.”

 

Klik hier voor meer artikelen over NEO’25.
Klik hier voor meer informatie over NEO’25.