De 23-jarige Mathijs Emmers is de middenvelder en aanvoerder van het eerste zaterdagelftal van VV DESK. Het team bestaat uit veel jonge spelers waarvan er maar twee spelers tegen de dertig aan zitten. Hij beschrijft het team als een vriendenelftal met ambitie om goed en hoog te voetballen.
Banner-Langstraat
Dit seizoen is Mathijs met dat elftal kampioen geworden in de vierde klasse. “De kampioenswedstrijd was tegen RFC. Het leek allemaal redelijk goed te gaan want we kwamen die wedstrijd met 1-0 voor. Kort daarna ging de tegenstander beter voetballen en maakte zij de gelijkmaker. Op dat moment werd het toch wel heet onder onze voeten want The Gunners moesten punten laten liggen en wij moesten winnen. Ondanks dat we te horen kregen dat The Gunners achterstond, hebben wij toch nog de winnende gemaakt en wisten wij dat het niet meer mis kon gaan”, vertelt de aanvoerder.

Samen hard werken
In die wedstrijd waren er een aantal spelers die er bovenuit staken. Mathijs noemt Jur Molenschot als één van die spelers. “Jur speelde zoals gewoonlijk de sterren van de hemel. Buiten hem kun je eigenlijk niemand aanwijzen die beter was dan de ander”, blikt hij terug. Samen hard werken, goed voetballen en lachen met elkaar zijn dan ook de aspecten die hij benoemt wat DESK zo goed maakte dit seizoen.

Verdiend kampioen
Emmers vindt dat zijn elftal het verdiend heeft om kampioen te worden: “Vanaf de eerste speelronde tot de laatste hebben wij eigenlijk altijd bovenaan gestaan. Daarnaast hebben wij gewoon de kwaliteiten om hoger te spelen.” Veel wedstrijden werden volgens hem niet beslist door het voetbal wat er gespeeld werd, maar eerder wie het meeste strijd leverde. “Daar moeten wij het niet van hebben. Wanneer wij gaan voetballen kunnen wij het heel veel ploegen enorm lastig maken. Uiteindelijk is degene die kampioen wordt de club die het dan het meest verdiend”, vult Mathijs aan.
mandemakers bannerFeest
Na de gewonnen kampioenswedstrijd werd het natuurlijk goed gevierd. Eerst een feest in de kantine en vervolgens bij één van de spelers thuis. “Bij de laatste speelronde moesten we nog thuis spelen en werd zowel de jeugd als de senioren gehuldigd. Er was een DJ geregeld die dankzij het mooie weer buiten kon staan. Daarnaast was er ook nog een zanger die vaker bij DESK is wezen optreden. Al met al hebben wij het kampioenschap zeker goed gevierd.”

Derde klasse
Volgend seizoen gaat Mathijs met DESK de derde klasse in en ook daar heeft het team ambities. “We willen gewoon weer bovenin mee doen. Het is altijd even afwachten hoe het gaat lopen, maar ik denk dat wanneer we hard blijven trainen en deze lijn doorzetten we hoge ogen kunnen gooien. Het zal belangrijk worden dat we dit team zoveel mogelijk bij elkaar houden”, kijkt de aanvoerder vooruit.

Klik op DESK voor het laatste artikel over de club.