Al tien seizoenen lang vormt Mark Klinkhamer (31) met zijn duelkracht en werklust een belangrijke schakel in het vlaggenschip van SV Capelle. De verdedigende middenvelder noemt zichzelf allesbehalve een stilist, maar pikt als penaltyspecialist toch ieder jaar behoorlijk wat goaltjes mee namens de blauwhemden.

HappyPoint_desinfectie

Al een flinke tijd werkt de selectie van SV Capelle in kleine groepjes zijn trainingen af op het Mandemakers Sportpark. “Het is leuker dan thuiszitten hoor, maar ik hoop dat dit allemaal niet te lang meer gaat duren”, zegt Mark Klinkhamer, een mening die ongetwijfeld heel voetballend Nederland deelt. “Op de training mis je de partijvormen, daarnaast mis ik het toeleven naar de competitiewedstrijden en de gezelligheid binnen een spelersgroep. De weekenden zien er opeens ook zo anders uit. Ik kijk nu in de weekenden veel voetbal op tv en hierdoor ga ik nóg meer terugverlangen naar de oude situatie.”

Veel meegemaakt
Opvallend genoeg zat Klinkhamer al eens eerder in een soortgelijke situatie bij SV Capelle. Want toen de middenvelder vanwege zijn werk twee seizoenen op zaterdag niet kon voetballen, trainde hij wel gewoon twee keer in de week met de selectie. “Capelle is een warme, gezellige club, met een mooie accommodatie en fantastisch publiek”, zegt de Waalwijker, die voorheen bij WSC speelde. “Het was destijds geen ideale situatie voor mij, maar ik wilde per se bij de club blijven in die periode. Door de jaren heen heb ik hier ook al veel meegemaakt. In de tweede klasse hebben we meegedaan om promotie, maar helaas zijn we in het seizoen 2014/2015 juist gedegradeerd uit die competitie. En uiteraard heb ik al heel veel mooie derby’s gespeeld tegen SSC’55 en NEO’25 voor honderden supporters.”

Twee goals
Klinkhamer geniet bij SV Capelle het meest van de beladen clashes met die andere twee clubs uit Sprang-Capelle. Als penaltyspecialist pikte hij door de jaren heen regelmatig zijn goaltjes mee in deze knetterende derby’s. Vorig seizoen bracht hij SV Capelle na een 0-2-achterstand op eigen veld tegen NEO’25 hoogstpersoonlijk met twee goals terug in de wedstrijd tot 2-2, waarna Alfonso Ndongala de blauwhemden in blessuretijd aan een 3-2 zege hielp. “Na het douchen werden we als helden onthaald in de kantine en het dak ging er daarna af”, zo herinnert hij zich. “Dat zijn onvergetelijke momenten en na zulke feestjes merk je wel hoe fijn het is om op zaterdag te voetballen. Dan is het namelijk wel zo prettig om op zondag te kunnen herstellen.”

De selectie van SV Capelle bestaat volgens Klinkhamer uit een mix van ervaring en talent, waarmee de blauwhemden volgens hem hoge ogen kunnen gooien in de derde klasse. Om dit te bewerkstelligen is het volgens de middenvelder cruciaal om fit te blijven. “Als we weer starten, voorspel ik veel gekke uitslagen. Ik hoor dat iedere club anders omgaat met de situatie waarin we verkeren. Als conditioneel sterke groep heb je een streepje voor op je concurrenten, daarom blijven we fanatiek trainen.” Dat dit in aangepast vorm moet, neemt Klinkhamer dan maar voor lief.

Klik hier voor meer artikelen over SV Capelle.
Klik hier voor meer informatie over SV Capelle.