Ferry Caron (20) speelt vanaf zijn vierde in het shirt van SV Capelle. De middenvelder maakte op zijn zestiende al zijn debuut in het eerste, maar speelt sinds dit seizoen pas vast in de selectie. Hij hoopt nog eens een kampioenschap mee te maken in het blauw en wit.

HappyPoint_desinfectie

Afgelopen seizoen speelde Ferry Caron samen met onder meer Sam Verstappen in een vriendenteam bij SV Capelle. “De jeugd kreeg toen weinig kansen op speeltijd in het eerste en ik vond het mooi om eens met mijn vrienden samen te spelen. Die kans krijg je misschien nooit meer”, zo vertelt hij nu. Die vriendengroep bestond echter niet alleen uit voetballers, waardoor Caron merkte dat hij een uitdaging miste. “In ons team zaten ook jongens die nog nooit hadden gevoetbald. Dat niveau was niks voor mij, ik wilde gewoon in het eerste spelen. Dat wil ik al mijn hele leven en mijn debuut vond ik ook helemaal geweldig.”

En dus maakte hij de overstap naar het eerste, waar hij dit seizoen vast deel van uitmaakt. “We hebben een vrij nieuw team, met veel jeugd. Het is echt gezellig en klikt onderling goed, we moesten eerst alleen nog wel wat wennen aan elkaar. Daardoor was de competitiestart niet heel goed. Ik denk dat we nog wel richting de top vijf kunnen gaan, met Edin Curic hebben we ook écht een goede trainer en ik zag ons al progressie boeken in die eerste weken. We hebben de potentie om hoog te eindigen.” Uiteindelijk hoopt hij op meer met SV Capelle. “Ik denk dat ik hier lang blijf voetballen en zou het mooi vinden om ooit eens kampioen te worden met het eerste. Dat is ons in de jeugd ook maar één keer gelukt, ik wil dat nog een keer meemaken.”

Wat Caron sneller eens hoopt mee te maken, is een derby in het eerste elftal. Hij speelde die nog niet in de selectie, het duel met NEO’25 ging door de coronabreak ook niet door. “Dat is jammer, die wedstrijden zijn het leukst. Die wil je echt winnen, zeker omdat je ook tegen je vrienden speelt. Onderling zijn Sam en ik daar bijvoorbeeld wel over bezig. Je wil niet een half jaar aan moeten horen dat je verloren hebt.” Want Caron krijgt dat dan overal te horen: Boyd de Jong van SSC’55 is ook nog eens zijn collega.

 

Klik hier voor meer artikelen over SV Capelle.
Klik hier voor meer informatie over SV Capelle.