Als zoon van een schipper werd hij in 1969 geboren aan boord van een binnenvaartschip in Waspik. Sinds september van dit jaar staat Edwin van Dongen als voorzitter aan het roer van VV Waspik, dat ondanks de coronagolven het hoofd boven water houdt.

HappyPoint_desinfectie

Van 2007 tot en met september 2020 bekleedde Edwin van Dongen met veel plezier verschillende bestuursfuncties bij VV Waspik. Toen Cees Gijsman na twaalf jaar afzwaaide als voorzitter, besloot hij het stokje over te nemen. Daar heeft de bevlogen clubman geen spijt van. “Ik vind het een eer om voorzitter te zijn van onze mooie club. Natuurlijk is het geen makkelijke periode. Het liefst ben je met voetbal bezig, maar het hele coronagebeuren vereist nu eenmaal veel aandacht en energie. Op financieel gebied hebben we flinke klappen gekregen, maar we zijn gelukkig gezegend met trouwe leden en sponsoren.”

Roots
Van Dongen werd geboren op een schip in Waspik, maar woonde tot zijn 18de in Limburg. Op die leeftijd keerde hij met zijn ouders terug naar zijn roots, waarna hij direct actief werd bij de voetbalclub. “Helaas moest ik na zeven seizoenen op mijn 25ste al stoppen, vanwege een blessure en toen verloor ik de binding met de club.” Maar dat veranderde toen zijn kinderen gingen voetballen. Inmiddels speelt zijn dochter in de damesselectie, zijn zoon in de JO19-1 en is Van Dongen zelf dus clubvoorzitter. “Toen ik weer bij de club kwam, was het verenigingsgevoel al snel helemaal terug.”

Als vereniging staat Waspik niet stil, ondanks de coronaperiode. De kantine is gerenoveerd en de club wil komende jaren investeren in duurzaamheid. Het niveau opkrikken in de jeugdafdeling is een ander onderwerp dat hoog op de agenda staat. Van Dongen vertaalt de huidige situatie van Waspik in een mooie voetbalquote. “Onze ambities worden helaas deels gedwarsboomd door de pandemie. Corona heeft ons op het verkeerde been gezet, maar niet voorbij gespeeld. De jeugd voetbalt gelukkig door en iedereen blijft optimistisch.”

Klik hier voor meer artikelen over VV Waspik
Klik hier voor meer informatie over VV Waspik