Met bescheiden middelen houdt HHC’09 al jarenlang het hoofd boven water in de vierde klasse. Middenvelder Bram Vermeulen (28) voetbalt met veel plezier in het gezellige vriendenteam, maar ziet de spoeling voor het vlaggenschip ieder jaar dunner worden.

HappyPoint_desinfectie

Aan sfeer geen gebrek bij HHC’09 1. Vorig seizoen pakte de fusieclub pas op 8 december 2019 zijn eerste driepunter na een 0-2 zege op WEC, een goede reden om een mooi feestje te bouwen. “Er was daar een soort après ski party in de kantine en we hebben de bloemetjes toen maar eens flink buitengezet”, zegt Bram Vermeulen grinnikend. “Iedereen was enorm uitbundig. Qua resultaten kwam het ons ook niet slecht uit dat het seizoen werd beëindigd, aangezien we voorlaatste stonden.”

Achtste seizoen
Vermeulen is al bezig aan zijn achtste seizoen in het vlaggenschip van de oranje-blauwen en de middenvelder is het wel gewend om de in onderste regionen van de vierde klasse te voetballen. “Ik speelde vroeger bij Herptse Boys en na onze fusie met SV Heusden ontstond best een behoorlijke club. Maar helaas is onze jeugdafdeling gekrompen en dat geldt ook voor het aantal seniorenteams. Naast ons elftal heb je alleen nog het tweede en dat is een vriendenteam. Onze selectie is een beetje krap en we hebben geen JO19. Versterkingen voor volgend seizoen mogen zich alvast melden.”

De middenvelder woont in Den Bosch en rijdt samen met wat teamgenoten en zijn trainer Ger Henskens, die allen ook in die stad wonen, met veel plezier op en neer naar sportpark De Oosters. “HHC’09 is onze club: we voelen ons daar thuis en voetballen er met vrienden, dat geef je niet zomaar op. Bovendien is het geen lange rit naar de club.” De nuchtere Vermeulen noemt zichzelf geen bijzondere voetballer, maar een jongen die het moet hebben van hard werken. “We spelen onderin de vierde klasse, dus het niveau is niet hoogstaand”, zegt hij. “Ik trap graag een balletje met mijn vrienden en houd van een biertje achteraf, net zoals de gemiddelde amateurvoetballer.”

 

Wil je meer artikelen over de club HHc’09? Klik hier.
Wil je meer informatie over de club HHC’09? Klik hier.