‘Ik hoef hier bij vv Waspik niet met zweep achter de spelers aan’

Marco van Dijnsen merkte bij de Waalwijk Cup eind augustus al meteen dat het met de sfeer bij zijn nieuwe club vv Waspik wel goed zit. “Uren nadat andere clubs al waren vertrokken, stonden onze spelers nog te feesten.” 

Van Dijnsen (50) verkaste afgelopen zomer van het Teteringse DIA naar Waspik. Hij neemt een flinke bak aan ervaring mee. Hij speelde in het verleden voor NAC en was al tien jaar werkzaam als hoofdtrainer bij de senioren. In de afgelopen drie jaar stond hij dus aan het roer bij DIA. “Na drie seizoenen vond ik het genoeg geweest. Het was een mooie tijd, jammer genoeg grepen we een paar keer net naast het kampioenschap.”

Hij heeft nooit gedacht aan een tussenjaar: Van Dijnsen geniet van het trainersvak. “Ik ben nog met JEKA in gesprek geweest, maar dat werd niks. Toen Waspik me benaderde, heb ik wat rondgebeld. Ik kende de club al, volgde het van een afstand toen Martin Clerx (ook oud-speler van NAC, red.) daar trainer was. Het is een enorm hechte club, een goede subtopper waar het met de mentaliteit wel snor zit. Ik hoef hier in ieder geval niet met de zweep achter de spelers aan om ze te motiveren.”

Van Dijnsen hoopt het met Waspik beter te doen dan vorig seizoen, toen de club op de zesde plaats eindigde in de zondag derde klasse B. “Een vierde plek zou heel mooi zijn. De selectie is redelijk in tact gebleven, maar het blijft krap. Met dertig spelers voor twee teams kom je al snel in de problemen.”

De 50-jarige oefenmeester houdt ervan om eigen jeugd in te passen. “Niets is mooiers dan dat, daar geniet de hele club van. Maar tegelijkertijd ben je wel een erg rare trainer wanneer je een waardevolle toevoeging zou afwijzen omdat hij van buitenaf komt.”

Van Dijnsen hoopt zijn stempel te kunnen drukken in Waspik. “Ik wil verzorgd van achteruit voetballen. 4-3-3 heeft mijn voorkeur, maar ik sta altijd open voor het gesprek met mijn spelers. Ik hoop hier in Waspik mijn handtekening te kunnen laten zien in het spel.”