‘Iedereen hier heeft echt hart voor vv Blauw-Wit’81’

© Foto: Ria van Beek

Frank van Beek speelt al zijn hele leven bij Blauw-Wit’81. Als jongen uit De Moer trok hij op zijn vijfde het tricot van de dorpsclub aan en 25 jaar later loopt hij nog altijd trots over het veld als aanvoerder van het vlaggenschip.

“Ik kom hier vandaan, ken iedereen en het is gewoon een leuke dorpsclub”, legt Van Beek (30) uit. De middenvelder heeft nooit gedacht aan een vertrek en ziet ook al jarenlang dezelfde medespelers om zich heen. “Bij ons spelen geen jongens die na één of twee jaar weer vertrekken. Iedereen hier heeft echt hart voor de club, niemand verkast voor een ploeg die één klasse hoger speelt bijvoorbeeld.”

Blauw-Wit’81 promoveerde in 2008 naar de vierde klasse en pakte vier seizoenen later zelfs een periodetitel op dat niveau: een unieke prestatie in de clubhistorie. Van Beek hoopt dat nog eens te kunnen evenaren. “Dat moet dit seizoen mogelijk zijn. De competitie is er niet makkelijker op geworden, maar we hebben zelf ook gewoon een hele goede selectie. Het is een prettige mix, met een aantal talentvolle jeugdspelers, goede twintigers en ervaren gasten. Ik vind dat we met onze selectie vol voor de periodetitel moeten gaan.”

Van Beek is dus een routinier, maar voelt zich tegelijkertijd ook nog altijd topfit. “Ik kan nog aardig mee. Mijn techniek is prima en daarnaast heb ik een goede werklust, zoals iedereen bij ons. Je weet gewoon: in die negentig minuten op zondag moet je er vol voor gaan.” Hij is niet de oudste, zijn neef Bart speelt ook nog in het eerste en die is 35 jaar. “Bart mag je wel een ouwe rot noemen, haha!”

Ook de derde helft gaat Van Beek nog aardig af. “Na elke wedstrijd leggen we allemaal geld in voor de pot en dan blijven we nog een uur of langer in de kantine hangen, ook bij uitwedstrijden. Op die manier smeed je een hechte ploeg, ik vind die derde helft echt een belangrijk onderdeel.”

De aanvoerder uit De Moer hoopt nog lang door te kunnen voetballen. “Als ik merk dat het in het eerste niet meer gaat, dan blijf ik in een lager elftal doorspelen. Ik hoop het nog 25 jaar vol te houden!”