FC Drunen al vijftig jaar een unieke familie

FC Drunen bestaat dit seizoen vijftig jaar en dit jubileum gaat groots gevierd worden. De jubileumcommissie onder aansturing van ‘Mister FC Drunen’ Jaap Verstraate is al een jaar bezig met het binnenhalen van sponsoren alsmede het organiseren van een hoop feestelijke evenementen.

Verstraate praat met veel enthousiasme over ‘zijn’ FC Drunen. Hij heeft ook recht van spreken, want hij maakt al 46 jaar deel uit van de hechte Drunen familie: “FC Drunen is ontstaan vanuit een café-elftal (Checobar) en werd op 05 januari 1969 opgericht door Frans Heijmans en Cor Heeffer.

Een kleine vereniging met één vertegenwoordigd elftal dat speelde op het terrein achter de Checobar en Mariënkroon (in Haarsteeg).” In rap tempo groeide FC Drunen echter zowel qua senioren als bij de jeugd, waarna in 1971 de verhuizing naar het complex aan de Beethovenlaan volgde. In 1985 was FC Drunen dusdanig gegroeid dat een verhuizing naar het huidige complex aan de Torenstraat volgde. “Nog steeds het mooiste complex in de hele regio, met kwalitatief ook de beste velden. Immers, als er sprake is van afgelastingen bij veel clubs, dan kan er bij FC Drunen gewoon gevoetbald worden”, aldus een trotse Verstraate.

Persoonlijke successen
Verstraate glimt als hij terugblikt op enkele hoogtepunten uit het verleden: “Ik heb twee keer nacompetitie gespeeld voor 1500 toeschouwers. Ik werd gescout door RKC en maakte kennis met het betaalde voetbal. Maar al die tijd bleef ik lid van FC Drunen, waar ik diverse bestuursfuncties vervuld heb. Ik weet nog goed hoe jaloers omliggende verenigingen waren op het feit dat RKC op ons complex trainde en oefenwedstrijden speelde tegen de club. Wat een geweldige tijd! Maar als grootste succes noem ik toch de grote saamhorigheid die zo kenmerkend is voor FC Drunen.”

Jubileum
2019 wordt ook mooi: dan start het jubileumjaar. De start is op 5 januari met een nieuwjaarsreceptie, waarbij maar liefst vijf jubilarissen in het zonnetje gezet worden. Ook wordt dan op spectaculaire wijze het jubileumdoek onthuld. Op 7 juni is er een reünie met alle (oud-) leden, gevolgd door een speciale editie van het 7 tegen 7 toernooi op 8 juni, afgesloten door een spetterende feestavond. Op 9 juni is er een familiedag, inclusief een zeskamp. Alles zowel muzikaal omlijst als met aanvullende events, waaronder een grandioze loterij. Verstraate: “Ik ben trots op mijn medecommissieleden: wat een inzet en creativiteit! Trots ook op ons bestuur, wat standvastig is en het unieke familiegevoel dat FC Drunen zo kenmerkt.”