midden-brabant-de-langstraat-roy-van-delft-SV-Capelle

Roy van Delft (19) speelt al vanaf zijn vijfde bij SV Capelle en mag beginnen aan zijn tweede jaar bij de selectie. De rechtsmidden kwam vorig jaar nog uit voor het tweede elftal, maar hoort sinds dit seizoen officieel bij het eerste. Zijn debuut maakte Roy al op zijn zestiende, toen mocht hij vlak voor tijd invallen.

De middenvelder wilt dit seizoen van toegevoegde waarde worden voor het eerste elftal.
“Ik wil er dit seizoen voor zorgen dat ik een basisplaats krijg in het team en dat we als team ons eigen veiligstellen en daarna richting de top 6 kunnen gaan kijken. Ik denk dat we dit seizoen op een zevende of achtste plek eindigen.”

Afgelopen weekend werd er uit tegen Haaften met 0-3 gewonnen, dit leverde de eerste drie punten op voor SV Capelle. “We hebben een goede wedstrijd neergezet, omdat er gevoetbald werd als een team. Waar we het in de vorige wedstrijd tegen MVV’58 in de laatste minuut lieten gaan, zeiden we in de rust tegen elkaar dat we het deze keer niet uit onze handen lieten glippen. Dit heeft blijkbaar gewerkt, want aan het eind stond er 0-3 op het scorebord. De man of the match vond ik Tygo de Jong, die zorgde met zijn snelheid en acties voor meerdere kansen waar ook uit gescoord werd.”

Volgende wedstrijd is thuis tegen het slecht begonnen Vuren, want ze wisten nog niet te winnen. Daarom denkt Tygo dat er gewonnen kan worden. “Wij hebben afgelopen wedstrijd gewonnen en dat doet ons goed voor de aankomende wedstrijden. Daarom denk ik zelf dat we deze wedstrijd met 2-1 gaan winnen, net als de vorige wedstrijd met veel strijd en passie.”

Op sportpark Mandemakers zal op zaterdag 12 oktober om 14:30 de wedstrijd uit de derde klasse D worden afgewerkt.