V.V.ONI

Paul van Zon (28) speelt op dit moment bij V.V. ONI, maar is begonnen met voetballen bij V.V. Dongen. Op 18-jarige leeftijd mocht hij dan ook zijn debuut maken in het eerste team van de club. Na negen jaar was het tijd om te vertrekken. “Na vele hoogtepunten en prijzen heeft mijn maatschappelijke carrière me doen besluiten te vertrekken naar V.V. ONI. Ik ben hier nu bezig aan mijn tweede seizoen. Vorig seizoen hebben we hier ook kunnen genieten, met als hoogtepunt het kampioenschap.”

De centrale verdediger heeft veel vertrouwen in zijn ploeg wat momenteel tweede staat in de competitie. “V.V. ONI heeft veel kwaliteit, ervaren en talentvolle spelers, daarom moeten we ervoor zorgen om voor het hoogst haalbare te gaan. De breedte van onze selectie gaat een belangrijke rol spelen in het verloop van de competitie.” De ervaren verdediger kondigt aan samen met de andere ervaren spelers de volledige groep naar een hoger niveau te willen tillen. “We kunnen als selectie nog meer stappen maken en als individu hoop ik met mijn ervaring hier mijn steentje aan bij te kunnen dragen.”

Vorige wedstrijd nam het team van Paul het op tegen BZC’14 de fusieclub uit Brakel en Zuilichem, waar ze op eigen terrein met 6-2 van hebben gewonnen. “We begonnen zéér slecht aan de wedstrijd, want we kwamen na vijf minuten op een 0-1 achterstand. Na een corner in het voordeel van ons counterde de uitploeg zeer snel. Gelukkig bleef het door een goede redding van onze keeper 0-1. In verdedigend opzicht moesten we dus een tandje bijschakelen en letten op counters van de tegenpartij. Dit deden we, want vanaf de tiende minuut tot aan de tachtigste hebben wij de wedstrijd volledig gedomineerd en rond de zestien van de tegenstander gespeeld. De laatste minuten was het voornamelijk de tijd volspelen, voor beide ploegen.” Na eigen zeggen was voor Paul, Sander de Bont man of the match. “Sander scoorde drie keer, dus een logische man of the match!”

Aankomende zaterdagmiddag neemt de ploeg het op tegen de nummer veertien van de competitie. De hekkensluiter, V.V. Haaften heeft uit vier duels één punt weten te behalen waardoor van Zon lyrisch is over de tegenstander. “De resultaten spreken dit seizoen nog niet in hun voordeel, wel hebben we uiteraard respect voor de club. Voor ons is het belangrijk om weer een keer de nul te houden en daar zal ik de komende zaterdag voor gaan! Als onze aanval tot genoeg kansen zou kunnen komen, gok ik op een 0-5 voor V.V. ONI.”