VV Haarsteeg

Lars Habraken (25) speelt al heel zijn leven voor VV Haarsteeg. De centrale middenvelder die ook als verdediger uit de voeten kan, begon op zijn vijfde met voetballen. Zo heeft hij alle jeugdelftallen met succes doorlopen, want hij mocht in het seizoen van 2013/2014 aansluiten bij het eerste elftal. Onder trainer Frank Brands mocht Lars debuteren in een uitwedstrijd tegen DOSKO.

De centrumspeler heeft het goed naar zijn zin op de club, omdat veel van zijn vrienden daar ook voetballen. Toch wilt Lars buiten de gezelligheid om ook goed presteren op het veld. “Ik hoop het gehele seizoen fit te blijven en niet te veel gele kaarten (schorsingen) op te lopen. Daarnaast hoop ik dit jaar wat vaker te scoren en met meer rust te spelen nu ik op het middenveld sta. Met het team wil ik graag eindigen in het linker rijtje, want afgelopen jaar hebben we moeten voetballen tegen degradatie. En het voetbalt toch wat fijner als je geen zorgen hoeft te maken om de nacompetitie.”

Vorig weekend stond er een bekende en lastige tegenstander tegenover VV Haarsteeg, namelijk ODC. “We speelden de eerste helft redelijk tot goed zonder echt grote kansen te creëren. In het begin waren we een beetje zoekende, maar in de loop van de eerste helft kregen we meer grip op de wedstrijd. Uiteindelijk maakte ik vlak voor het rustsignaal de 0-1 door een vrije trap raak te schieten (zie facebook VV Haarsteeg) en gingen we met een lekker gevoel de rust in. De tweede helft wisten we dat ODC meer naar voren zou voetballen en meer druk zou gaan zetten. Hierdoor kregen we moeite met de opbouw en ons eigen spel. Dit resulteerde uiteindelijk ook in de 1-1. Gelukkig bleef iedereen hard werken om minimaal een gelijkspel over de streep te trekken. Tegen het einde van de wedstrijd kreeg ODC nog een grote kans die uiteindelijk na een scrimmage werd gemist. In de blessuretijd kregen we nog een corner waarbij ik de 2-1 maakte na een mooie assist van Maikel Kivits. Twintig seconden na de aftrap werd er afgefloten en waren we zeer blij met de punten. Bij de benoeming van de Man of the Match in de kantine was ik niet aanwezig, omdat ik gelijk na de wedstrijd naar PSV-VVV Venlo ben gegaan, maar ik ben bang dat ik de volgende thuiswedstrijd een pulletje moet atten.”

Volgende wedstrijd speelt VV Haarsteeg thuis tegen TGG. Laatstgenoemde heeft nog maar één punt, maar toch vindt Lars dat ze het niet moeten onderschatten.“Tegen TGG hebben wij het traditioneel lastig, een Bossche ploeg met technische/fysieke voetballers en een goed meevoetballende keeper. Ik vind dat wij van onze eigen kracht uit moeten gaan zoals we tot nu toe in de voorbereiding en begin van de competitie hebben gespeeld (m.u.v. DSC uit). We gaan natuurlijk voor de winst!”

De wedstrijd uit de 3eklasse C, zal aankomende zondag om 14:30 starten op sportpark Haarsteeg.