Sjan Brouwer en Sjaak Cordes helpen heel graag HHC’09 met allerlei klusjes. Gemiddeld vier dagen per week is het gepensioneerde stel aanwezig om zich in te zetten voor de fusieclub, waar het volgens hen erg goed mee gaat.

OUDHEUSDEN – Al meer dan veertig jaar zet Sjan Brouwer zich in voor HHC’09. Althans: die club ontstond op 1 juli 2009 als gevolg van de fusie tussen VV Herptse Boys en SV Heusden. Daarvoor was Sjan altijd vrijwilligster bij laatstgenoemde club. Maar Brouwer zet zich net zo actief in voor de nieuwe club zoals ze dit deed bij SV Heusden, zoals iedereen eigenlijk volgens haar heel goed is omgegaan met de samensmelting van de twee voetbalclubs. “Vroeger was er rivaliteit tussen beide clubs, maar die is helemaal verdwenen. Heel mooi vind ik dat, bij veel andere clubs is er vaak gedoe rondom zo’n fusie. Ik ben blij dat het zo gegaan is.”

Samen met haar partner Sjaak Cordes is ze gemiddeld vier dagen per week te vinden op sportcomplex De Oosters. Als het eerste thuis speelt, zorgt Sjan dat de heren in de bestuurskamer op zondag niets te kort komen. Op donderdagavond draaien Sjaak en Sjan samen de bardienst in de kantine, op zaterdag zijn de twee ook vaak op de club te vinden en op maandagavond maken ze met een clubje vaak het hele terrein schoon. In de zomervakantie zaten ze ook niet stil.

“Ik ergerde me aan de muren in de bestuurskamer, dus we hebben de boel even een likje verf gegeven”, zegt Sjan. “We zijn allebei met pensioen en maken ons graag nuttig voor de club. Zo blijven we niet alleen in beweging, maar clubleden waarderen onze inspanningen ook gelukkig. Het is fijn dat er een redelijk vaste kern is met vrijwilligers die zich inzetten voor HHC’09.”

Bij HHC’09 is er een meisjesteam actief, verder heerst er een echte mannencultuur volgens Sjan. “Maar dat is niet erg”, zegt ze. “Ik voel me wel thuis in die cultuur hoor. Op het gebied van voetbal ben ik heel goed op de hoogte, ik volg alles. Feyenoord is mijn favoriete club naast HHC’09 natuurlijk. Ik vind het fijn en belangrijk dat ik met iedereen mee kan praten in de kantine, dat is toch wel gezelliger dan dat je geen idee hebt waarover iedereen praat?”, lacht ze.

 

Total
101
Shares