Hij speelt met gemak twee wedstrijden per weekend en is altijd te porren voor een vrijwilligerstaak. Justin Netten is gek op VV Berkdijk en maakt als 17-jarige allrounder al regelmatig zijn minuten in het vlaggenschip van de Kaatsheuvelse vierdeklasser.

HappyPoint_desinfectie

Justin Netten is vaste speler van VV Berkdijk JO19-1, het hoogste jeugdelftal van de club dat enkele dispensatiespelers telt. “Op zaterdagmiddag speel ik mijn wedstrijden in ons gezellige vriendenteam en op zondag voetbal ik in het team dat me kan gebruiken”, zegt hij. De 17-jarige helpt het derde als zij te weinig man hebben, doet net zo graag mee met het tweede, maar speelt uiteraard het liefst in Berkdijk 1. “Als 15-jarige maakte ik al mijn debuut in dat team. Ik viel de laatste twintig minuten in als spits. De uitslag van die wedstrijd weet ik niet meer, ik heb alleen maar genoten.”

Clubliefde
Die uitspraak symboliseert de liefde die Netten koestert voor de volksclub uit Kaatsheuvel. “Mijn vader Richard Netten maakte me al lid van Berkdijk toen ik pas net geboren was en sinds mijn vierde voetbal ik daadwerkelijk bij de club. Mijn vader speelde vroeger jarenlang in het eerste en hij vindt het tof dat ik net zo gek ben op onze club als hijzelf. Ik heb niet echt een favoriete positie, kan op elke plek wel uit de voeten, van keeper tot spits. Daarnaast ben ik clubscheidsrechter en ik val in als trainer of barman als de club iemand nodig heeft. Ik sta altijd klaar voor Berkdijk.”

Netten kan gezien zijn leeftijd nog een poosje in de jeugd spelen, maar hoopt op termijn een vaste waarde in het vlaggenschip van de rood-zwarten te worden. “Helaas spelen we met het eerste de laatste seizoenen onderin de vierde klasse, maar ik denk dat daar snel verandering in komt, gezien de aanwezige kwaliteiten. Ik hoop uit te groeien tot een belangrijke speler in Berkdijk 1 en jarenlang goed te presteren met onze mooie club.”

Klik hier voor meer artikelen over VV Berkdijk.
Klik hier voor meer informatie over VV Berkdijk.