midden-brabant-leen-van-mourik-grc14-grc-14

Leen van Mourik heeft het druk met zijn werk als general manager van PARC Polyester & Rubber Repair BV. Maar als hij tijd heeft, staat Van Mourik zaterdags langs de lijn op het sportpark van GRC’14. Dan geniet hij met volle teugen van de wedstrijden van het eerste én tweede.

Vanaf het dakterras staat Leen van Mourik geconcentreerd naar een wedstrijd van GRC’14 te kijken. De 52-jarige general manager van PARC Polyester & Rubber Repair BV staat elke zaterdag langs de lijn bij het eerste en tweede elftal, als hij in het land is. “Lang was ik één van de twee trainers van de JO19-1, maar dat viel niet meer te combineren met mijn werk. Ik zat zo vaak in het buitenland, dat ik de spelers op den duur amper nog kende.”

Van Mourik komt graag op sportpark Almbos. “Het is hier altijd gezellig als het eerste speelt, dan staan we met een vast clubje te kijken en na de wedstrijd vullen we een hoek aan de bar. Het mooie aan GRC’14 is dat ook bij uitduels veel supporters het team komen aanmoedigen.” Met PARC is Van Mourik ook nog eens fanatiek sponsor van de club uit Giessen en Rijswijk: hij heeft twee sponsorborden hangen, steunt het jeugdplan en de kantine. “Door de sponsoring van enkele grote bedrijven kan de jeugd met het goede doel Villa Pardoes op het shirt spelen.” Dat complex verdient het om benoemd te worden: een spiksplinternieuw, modern clubgebouw, dat voetbal ademt.

Vijftien jaar geleden kwam Van Mourik bij Rijswijkse Boys, nadat hij opgroeide bij Herovina in Herwijnen. Hij was in het afgelopen anderhalve decennium naast trainer ook grens- en scheidsrechter bij de club. Zijn hoogtepunt was het winnen van de districtsbeker met een talentvolle JO19-selectie.

Van Mourik ziet dat de fusie van vijf jaar geleden een goed besluit is geweest voor beide clubs. “Giessen had een goede jeugd, maar minder senioren en bij Rijswijkse Boys was het precies andersom. Nu gaat het heel goed, we zijn fi nancieel gezond en draaien mee in de eerste klasse.” De club heeft om en nabij de zeshonderd leden. De manager van PARC hoopt vooral dat het eerste eens uit de degradatiezorgen kan blijven. “Maar dat wordt heel lastig, daarvoor moet je eigenlijk veel betalen aan de spelers en continu jongens van buitenaf halen. Dat willen wij niet, het eerste elftal moet herkenbaar blijven. We spelen liever in de tweede klasse met een eigen gezicht, dan eerste klasse vol onbekende spelers die na één seizoen weer vertrekken. Maar laten we hopen dat we het dit jaar weer redden.”

Wil je meer informatie over de club GRC’14? Klik hier.
Lees hier de krant van Altena.