Dames sv Capelle bekert verder

Op 14 september stond de tweede bekerwedstrijd op het programma: Uit naar Wilhelmina’26. Aan een gelijkspel had sv Capelle genoeg, maar ze wilde er alles aan doen om te winnen. De eerste bekerwedstrijd werd al gewonnen met 10-9 van Achilles Veen.

Sv Capelle had wat omzettingen gedaan en dat werd goed ingevuld door de jeugdspelers Amy en Pia en die werden goed ondersteund door de andere dames. Er werd door iedereen hard gewerkt om tot scoren te komen, maar het wilde nog niet lukken tot de 32e minuut: Weer een goede aanval waar Carlijn de 0-1 binnenschoot. Johan: ”We waren af en toe te gretig en dan ga je te gehaast spelen om de tweede te maken. Dan geef je te veel ruimte achterin weg en daar profiteerde Wilhelmina’26 van. Hierdoor maakte ze voor de rust de 1-1, tevens ook gelijk de ruststand.

Een kwartier na rust moesten Pia en Amy gewisseld worden omdat ze nog een wedstrijd hadden met hun eigen team. Sv Capelle bleef de aanval kiezen en dat werd ook beloond door Desi die de 1-2 scoorde. ”We stonden even niet goed in de organisatie en daar profiteerde Wilhelmina’26 door de 2-2 te scoren”.

De dames wilden met 3 punten naar huis en zochten gelijk weer de aanval: Ilse, die goed in de wedstrijd zat, loste een goed schot en verraste daarmee de keepster 2-3. ”Dat ik zie dat iedereen er voor wil gaan, dat is het voornaamste als team. We hadden al twee uitvallers met spierpijn en Desi was 10 minuten voor tijd ook leeg gespeeld. Joyce was toch aanwezig, dus die is ingevallen en die scoorde ook nog de 2-4”.

Door deze verdiende overwinning bekert sv Capelle door! Proficiat dames: Toppie!

Bron: www.svcapelle.nl
Tekst: Johan Luijten, trainer S.V. Capelle dames 1