Richard Smans liep al op jonge leeftijd rond op Sportpark ’t Wiel. Waar hij begon als voetballend lid, moest hij helaas vanwege blessureleed vroegtijdig zijn voetbalschoenen aan de wilgen hangen. Momenteel na vele andere functies bij VV ONI maakt hij deel uit van het hoofdbestuur als technische commissie.

HappyPoint_desinfectie
“Je moest eigenlijk zes zijn, maar ik was vijf jaar toen ik startte bij VV ONI,” begint Smans lachend. De aanvaller doorliep meerdere jeugdelftallen en haalde zelfs de hoofdmacht van de club uit ’s Gravenmoer. Helaas kampte Smans veelal met blessures, waardoor hij vaak wedstrijden moest missen. “Tijdens een oefenwedstrijd in de voorbereiding verstapte ik me weer en wist ik dat het foute boel was.” Op zijn 21e moest hij dan ook zijn voetbalcarrière vroegtijdig beëindigen. Dat was een enorme klap voor de destijds jonge linkerspits. “Als voetbal je alles is, dan doet dat ook enorm veel pijn.”

Echter bleef Smans nog zeker wel verbonden met zijn geliefde dorpsclub. “Ik ben een tijdje jeugdleider geweest, maar ook jeugdtrainer. Ik heb zelfs nog een opleiding gevold tot verzorger en heb nog even achter de bar gestaan,” somt het kind van de club op. Ruim acht jaar geleden kwam er een nieuw bestuur bij VV ONI, waar Smans op dat moment deel van uitmaakte. Sindsdien zijn er nieuwe beleidsplannen bij de club opgesteld en blaast er een frisse wind door de club heen. “Er is destijds hard gewerkt door het bestuur om weer stappen vooruit te kunnen maken met de club en daar verdienen zij ook zeker alle credits voor.”

Momenteel is Smans met de technische commissie druk bezig op de club. “We zijn altijd bezig met de teamindelingen, maar voeren ook gesprekken met alle trainers.” Ook wordt er vaak samengewerkt met de jeugdcommissie. “Ons doel is ook om zoveel mogelijk jeugdspelers naar het eerste te leiden.”

Tijdens de vele jaren als lid heeft Smans al een aantal mooie hoogtepunten mogen meemaken, maar eentje springt er toch in het bijzonder bovenuit. “Het kampioenschap in 2019 was echt fantastisch om mee te maken, een waanzinnig feest was dat toen.” Momenteel voelt Smans zich nog altijd enorm thuis op Sportpark ‘t Wiel. “VV ONI is een enorme mooie dorpsclub. Er hangt een leuke sfeer en er zijn veel vrijwilligers die het beste met de club voor hebben. Ook na afloop van de wedstrijden is het enorm gezellig.” Voor de toekomst heeft hij dan ook een mooie doelstelling. “Het zou mooi zijn als we de lijn kunnen doortrekken, zoals we nu bezig zijn met de club.”

Meer artikelen lezen over VV ONI? Klik hier.
Klik hier voor meer informatie over VV ONI.