Mark Kroese maakte afgelopen seizoen via de jeugd van NEC de overstap naar het vlaggenschip van VV ONI. De eerste indrukken voor de in Groningen geboren trainer bevielen meteen goed, wat resulteerde in een langere samenwerking met de dorpsclub. We gingen met de 35-jarige fanatiekeling in gesprek over het trainersvak en de dorpsclub.

HappyPoint_desinfectie
Kroese rolde al op jonge leeftijd het trainersvak in en trainde verschillende jeugdelftallen. Na het behalen van zijn trainerspapieren, mocht hij al vele mooie clubs achter zijn naam zetten. Zo was hij onder andere hoofdtrainer bij Grijpskerk, assistent-trainer van Drachtster Boys en ook jeugdtrainer bij NEC. Vanuit de Nijmeegse Eendracht Combinatie maakte Kroese afgelopen zomer de overstap naar derdeklasser VV ONI. “Op het begin was het dan ook even schakelen, voor zowel mezelf als de spelers. Bij NEC willen jonge talenten van hun hobby hun beroep maken, terwijl bij VV ONI juist het plezier voorop staat in combinatie met het prestatieve.”

Ondanks dat Kroese weer even moest wennen aan het amateurvoetbal, waren de eerste indrukken meteen goed. Echter ervaarde de hoofdtrainer zelf de start van de competitie als wisselvallig. “We waren goed aan de bal, maar op beslissende momenten konden we helaas net geen resultaat behalen. Gelukkig konden we wel de laatste wedstrijd winnend afsluiten.”

Helaas werd een aantal weken na de start van de competitie, het spel alweer vroegtijdig stilgelegd. Ook voor de mannen van Kroese was dit enorme domper. “Je mist het verenigingsgevoel enorm, het samenzijn, waaronder tijdens de derde helft is voor een dorpsclub als VV ONI heel belangrijk. Gelukkig mogen we nu wel weer trainen, maar zonder wedstijden in het vooruitzicht, heb je geen doel of richting.” Want op dinsdagen, donderdagen en zaterdagen trainen veelal alle jongens onder 27 van zowel het eerste, tweede, maar soms ook het derde en vierde elftal gezamenlijk. “Dat tekent ook de gezelligheid en saamhorigheid op de vereniging.”

Ondanks het weinig spelen van wedstrijden, zette Kroese in december 2020 al zijn handtekening onder een nieuw contract. De samenwerking tussen zowel de club als hoofdtrainer is bijzonder goed bevallen en beide kijken uit naar een mooie toekomst. Hierin benadrukt Kroese zelf graag de binding met het dorp zelf te willen behouden. “Het eerste elftal moet affiniteit houden met de club en het dorp. Er zijn veel mensen vanuit het dorp betrokken met de club, maar ook de jongens zelf hebben een binding met ’s Gravenmoer, dat maakt deze verenging ook zo mooi.”

Meer artikelen lezen over VV ONI? Klik hier.
Klik hier voor meer informatie over VV ONI.